ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

0 Ο Βλαχιώτης Λακωνίας

Βλαχιώτης : Ένα χωριό της Λακωνίας 45 περίπου χλμ από τη Σπάρτη , την πρωτεύουσα του Νομού , και πλέον έδρα του Δήμου Έλους. Το συναντά κανείς καθώς ταξιδεύει απο Σπάρτη προς Μολάους περίπου 45-50 χλμ από τη Σπάρτη και αμέσως μετά τη Σκάλα. Συνορεύει με τα χωριά Έλος , Μυρτιά , Γούβες και Αστέρι. Πολλοί ντόπιοι υποστηρίζουν ότι το όνομα προήλθε από το όνομα δύο ανθρώπων , ενός Βλάχου κι ενός Χιώτη . Υπάρχει όμως και μια άλλη άποψη , η οποία υποστηρίζει ότι το όνομα προήλθε από το Villa Chioti δηλαδή το χωριό του Χιώτη.

Το δημοτικό διαμέρισμα Βλαχιώτης , του Δήμου Έλους , έχει περίπου 2500 κατοίκους , ένα από τα ενδιαφέροντα μέρη του χωρίού είναι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με το Επιδαύριο Θέατρο , όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του στο ανψυκτήριο που βρίσκεται εκεί , με θέα το Λακωνικό κόλπο και τον κάμπο.
Στην πλατεία του χωριού στεγάζεται και το Δημαρχείο , σ΄ ένα σχετικά νέο και όμορφο κτίριο, όπου στο ισόγειο βρίσκεται και το Κ.Ε.Π. . Επίσης υπάρχει Κέντρο Υγείας , Αστυνομικό τμήμα , ΕΛΤΑ και κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας . Στον τομέα της εκπαίδευσης , φιλοξενεί παιδικο΄σταθμό - νηπειαγωγείο , δημοτικό , γυμνάσιο και Λύκειο. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα τροφίμων και εμπρικά όπου οι κάτοικοι καλύπτουν σχεδόν πλήρως τις βασικές τους ανάγκες. Στον τομέα του αθλητισμού , υπάρχουν εγκαταστάσεις κλειστού γυμναστηρίου και γηπέδο ποδοσφαίρου όπου φφιλοξενέιται η ομάδα του Αστέρα.
Αν και δεν έχει την τουριστική υποδομή , και γι αυτό πιστεύω ότι ευθύνονται οι τοπικές αρχές , κάτι με το οποίο μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ασχοληθεί, δεν έχει δόσει το κίνητρο σε κανένα μα κανένα να δημιουργήσει μια τουριστική μονάδα, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αρκετό κόσμο . Πλεονέκτημα η κοντινή απόσταση από την παραλία η οποία κι αυτή παραμένει ανεκμετάλευτη , όπως επίσης η δυνατότητα να επισκεφθεί διάφορα μέρη όπως Μονεμβάσια , Ελιά, Γύθειο , Κοσμάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...