ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

0 thessAlonistas | Thess Παραλια την Κυριακή 15 Μαΐου


διαβάζουμε στο thessalonistas.wordpress.com

Μπορεί η Θεσσαλονίκη να ιδρύθηκε και να αναπτύχθηκε αξιοποιώντας κυρίως τη σχέση της με τη θάλασσα, αλλά τα τελευταία 40 χρόνια η σχέση αυτή ακολουθεί μία ταχύτατα φθίνουσα πορεία, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απολαμβάνουν από… απόσταση και μόνο τη θέα του Θερμαϊκού.

Η απαξίωση του κόλπου (τσιμεντένιες προσχώσεις, ανεξέλεγκτη  αποχέτευση λυμάτων) έχει πληγώσει σημαντικά τη βιωτική αξία του, ενώ οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις (βιολογικός καθαρισμός, πάρκο Νέας Παραλίας) αποτελούν μόνο αποσπασματικές προσπάθειες για να διορθωθεί η σχέση των κατοίκων με το υγρό στοιχείο.


Οι περιοχές όπου μέχρι πριν κάποια χρόνια οι Θεσσαλονικείς απολάμβαναν το καλοκαιρινό τους μπάνιο, σήμερα αποτελούν σκουπιδότοπους, ενώ μόνο λίγοι “θαρραλέοι” αποτολμούν να κολυμπήσουν ανάμεσα από πλαστικά μπουκάλια και κάθε είδους απορρίμματα.


Θέλοντας να αναζωογονήσουμε τη σχέση μας με τη θάλασσα, οργανώνουμε δύο καθαρισμούς, σε δύο παραλίες της πόλης, για δύο διαδοχικές Κυριακές.
Την Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 11:00, βρισκόμαστε στη στάση Γέφυρα της οδού Σοφούλη για να καθαρίσουμε τους τρεις μικρούς κολπίσκους της περιοχής. Σε συνεργασία με το σύλλογο Ευ Ζειν, οργανωνόμαστε και επεμβαίνουμε δυναμικά “σαρώνοντας” τις μικρές παραλίες της Σοφούλη προσπαθώντας να τις επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Γάντια εργασίας και καλή διάθεση

ΥΓ: Την Κυριακή 22 Μαΐου, ώρα 11:00, θα βρεθούμε στο Λούνα Παρκ στην Κρήνη για να καθαρίσουμε την πλαζ και τα κολπάκια γύρω από την Μαρίνα. Περισσότερες πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα.
http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...