ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

0 Άνδρος: σκουπίδια «καταρρέουν» στη θάλασσα – Τι λέει ο Δήμος (video)

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα των απορριμμάτων στην Άνδρο, καθώς δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της χωματερής η οποία μετά την πρόσφατη κατολίσθηση που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στο νησί κατέρρευσε, με συνέπεια χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να παρασυρθούν και να καταλήξουν στη θάλασσα.



Όπως αποκαλύπτουν βιντεοσκοπήσεις που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο,
ο δήμος του νησιού εξακολουθεί να ρίχνει σκουπίδια στο ρέμα της Σταυροπέδας προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω χωματερή που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’70 βρίσκεται μέσα σε αρχαιολογικό χώρο και παραμένει ανοικτή παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την περυσινή απόφαση του ΣτΕ για σφράγισή της.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι, ο Δήμος Άνδρου προσανατολίζεται στην εφαρμογή της τεχνολογίας ψυχρής επεξεργασίας απορριμμάτων.
Όπως δήλωσε στο Σκάι ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Γλυνός «σαράντα χρόνια επικρατεί αυτή η κατάσταση που ντροπιάζει το νησί μας η κατάσταση αυτή. Έχουμε βρει την τεχνολογική δυνατότητα σε ένα με δύο μήνες για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της χωματερής».
-–Ερώτηση στην Κομισιόν
Θέση για το ζήτημα έλαβε και ο Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Ο κ. Σκυλακάκης απηύθυνε τα κάτωθι ερωτήματα στη Κομισιόν:
* Την έχουν ενημερώσει οι Ελληνικές αρχές για την ακριβή έκταση της καταστροφής (ποσότητα και είδη αποβλήτων, θαλάσσια έκταση που επηρεάζεται) και για το εάν έχουν αναλάβει αντίστοιχες δράσεις για την αντιμετώπισή της;
* Έχει εφαρμοστεί στην προκειμένη περίπτωση η κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων;
* Σε τι δράσεις προτίθεται να προβεί η Επιτροπή σχετικά με (α) την μη εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας στην περίπτωση της Άνδρου και (β) τη διασφάλιση του μετριασμού των οικολογικών επιπτώσεων από την κατολίσθηση της χωματερής;

Δήλωσε δε για το γεγονός πως «η οικολογική καταστροφή στην Άνδρο
δεν ήταν ούτε ατυχία, ούτε αστοχία, ούτε φυσική καταστροφή. Ήταν άμεση συνέπεια μιας συνειδητής πολιτικής ανοχής του ελληνικού κράτους και συνενοχής της τοπικής αυτοδιοίκησης στη διατήρηση και διαιώνιση ενός καθεστώτος εκτεταμένης παρανομίας και εγκληματικής οικολογικά αδιαφορίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, για έναν και μόνο λόγο, την αποφυγή του πολιτικού κόστους της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων».
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...