ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

0 Λιγότερο ελκυστικά πακέτα τσιγάρων για λιγότερους θανάτους

Αυστραλοί επιστήμονες εκτιμούν ότι τα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση αναφορικά με τον τρόπο συσκευασίας των πακέτων τσιγάρων, ίσως να σημάνουν και το τέλος του καπνίσματος στην Αυστραλία


Αν η αυστραλιανή Βουλή εγκρίνει αυτό το νομοσχέδιο, τότε η Αυστραλία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιβάλλει κανονισμούς στον τρόπο που συσκευάζονται τα προϊόντα καπνού, ούτως ώστε αυτά να είναι λιγότερο ελκυστικά για τους καταναλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάπνισμα στην Αυστραλία απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, στα στάδια, αλλά και σε πολλούς ανοικτούς χώρους, όπως πεζόδρομους και κάποιες παραλίες. Από τότε που άρχισε η απαγόρευσή του το κάπνισμα έχει μειωθεί σημαντικά.

Η ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Νίκολα Ρόξον, ανακοινώνοντας την προτεινόμενη νομοθεσία την απέδωσε στην προσπάθεια μείωσης των θανάτων που οφείλονται στο κάπνισμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ιατρικού Συλλόγου, από την εφαρμογή του νέου μέτρου θα σωθούν έως και πέντε χιλιάδες ζωές, ετησίως.

"Η νομοθεσία για την απλή συσκευασία των τσιγάρων αποτελεί παγκόσμια πρωτιά και στέλνει ένα σαφές μήνυμα πως η αίγλη έχει φύγει. Τα πακέτα τσιγάρων θα προβάλλουν, πλέον, μονάχα εικόνες θανάτου και ασθενειών που προέρχονται από το κάπνισμα", είπε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι "τα νέα πακέτα έχουν σχεδιαστεί για να καταστήσουν σαφές στους καταναλωτές τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία".
Το κάπνισμα σκοτώνει 15 χιλιάδες Αυστραλούς ετησίως και το κόστος του φτάνει περίπου
τα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Η British American Tobacco Australia (ΒΑΤΑ), υποστηρίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης συνιστά παράβαση του διεθνούς εμπορικού σήματος και των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά η κ. Ρόξον δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την ενδεχόμενη νομική αντίδραση των μεγάλων εταιριών καπνού.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το μέτρο μπορεί να ενθαρρύνει και την αύξηση της κατανάλωσης λαθραίου καπνού, με κόστος έως και ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία.

Η κα. Ρόξον κυκλοφόρησε εικόνες της προτεινόμενης συσκευασίας, η οποία θα είναι ματ λαδί χρώμα, δεν θα έχει εμφανή τα λογότυπα και θα έχει μεγάλες εικόνες των ασθενειών που προκαλούνται από το κάπνισμα. Η νέα συσκευασία επιλέχθηκε μετά από έρευνες που έδειξαν πως είναι η λιγότερο ελκυστική.

Το Αντικαρκινικό Συμβούλιο της Αυστραλίας, υποστηρίζει ότι η σημερινή γυαλιστερή συσκευασία των προϊόντων καπνού αποτελεί ουσιαστικά διαφήμιση για να προσελκύσουν νέους καπνιστές.

"Η έρευνά μας δείχνει ότι η συσκευασία είναι μια σημαντική αιτία που παρασύρει νέους στο κάπνισμα", είπε ο Ιαν 'Ολιβερ, διευθύνων σύμβουλος του Αντικαρκινικού Συμβουλίου, για να προσθέσει ότι "αυτή η κίνηση έχει τη δυνατότητα να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα για τη δημόσια υγεία στην πρόσφατη ιστορία."

Πηγή: fonografos 
http://pinnokio.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...