ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

0 Ένας τόνος ψάρια.. για τους πολίτες της Ρόδου

untitled
Εναν τόνο ψάρια ψάρεψαν μαζί ένας ιερέας και ένας μουσουλμάνος και θα τα μοίρασουν στους Ροδίτες για την Κυριακή των Βαΐων. Αυτή η όμορφη όσο και ασυνήθιστη χειρονομία γίνεται για τέταρτη φορά από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονος στην παλιά πόλη της Ρόδου, με πρωταγωνιστές τα ίδια πρόσωπα.

Το περασμένο Σάββατο ο παπάς Χρήστος Σιάνας επιβιβάστηκε στο καΐκι του μουσουλμάνου καπετάνιου Τσετίν Καραοσμάν και ανοίχτηκαν στο πέλαγος. Ρίξανε τα δίχτυα και ύστερα από κάποιες ώρες επέστρεψαν με σχετικά καλή ψαριά: έναν τόνο ολοζώντανα ψάρια, γόπες, σαφρίδια και τσιπούρες, τα οποία μοίρασαν στους ενορίτες εκείνους που έχουν ανάγκη. 

Αυτό γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια λίγες μέρες πριν από την Κυριακή των Βαΐων, οπότε οι χριστιανοί καταλύουν ψάρι. Και τα τέσσερα χρόνια ψαράδες είναι ο ιερέας και ο μουσουλμάνος, που είναι πολύ αγαπητός σε χριστιανούς και μουσουλμάνους της Ρόδου. Ο παπα-Χρήστος δεν ήταν φέτος ευχαριστημένος με την ψαριά, αφού πέρυσι είχαν ψαρέψει τέσσερις τόνους ψάρια!

Ετσι ο ιερέας δηλώνει πως αν τις επόμενες μέρες το επιτρέψει ο καιρός, ο καπετάν Τσετίν θα ξαναβγεί για ψάρεμα και την ψαριά θα τη μοιράσει πάλι στους ενορίτες, «αφού φέτος πήραν λιγότερα ψάρια».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο μουσουλμάνος καπετάνιος έστειλε προ ημερών 1.200 κιλά ψάρια και στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Καρπάθου.

«Για τέταρτη συνεχή χρονιά δίνουμε εδώ, στην ευλογημένη αυτή ενορία του Αγίου Παντελεήμονα, ψάρια. Τα ψάρια, ως είθισται, τα τρώμε την Κυριακή των Βαΐων. Επειδή όμως φοβόμασταν για τον καιρό, τα προσφέραμε φέτος νωρίτερα. Ψαρέψαμε το σαββατόβραδο μαζί με τον καπετάνιο Τσετίν Καραοσμάν έναν τόνο ψάρια για να τα προσφέρουμε στους ενορίτες.

Ο αγαπητός αυτός φίλος τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσφέρει τα ψάρια του στους ενορίτες μας, στους συνανθρώπους μας. Αν βοηθήσει ο καιρός, μπορεί να προσφέρουμε και αυτή την Κυριακή» είπε ο ιερέας. «Οσο έχω ψαράκια, θέλω να τα προσφέρω εδώ στην ενορία του Αγίου Παντελεήμονα. Ο κόσμος έχει ανάγκη και είναι σημαντικό να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε» δήλωσε, από τη μεριά του, ο καπετάν Τσετίν.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ για την espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...