ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

0 Νομίζετε ότι τα έχετε δει όλα…τότε δείτε την Πόλη των Σκουπιδιών (Garbage City )

Οχι, δεν είναι σκουπίδια σε κάποια φτωχογειτονιά της πόλης…αυτό το μέρος είναι πραγματικά γνωστό ως Σκουπιδόπολη. Οι κάτοικοί της ζουν σε ένα σουρεαλιστικό αστικό τοπίο γεμάτο απόβλητα.

Σε κάθε γωνιά και σε κάθε σημείο στοιβάζονται σκουπίδια. Αυτό το θλιβερό τοπίο αποθανάτισε με την κάμερα του ο φωτογράφος Bas Princen .

Περισσότερο εντυπωσιακή από τα σκουπίδια που διακοσμούν την αρχιτεκτονική των κτιρίων και τα σκουπίδια με τα οποία είναι γεμάτοι οι δρόμοι της πόλης – είναι το περίεργο γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι.... πλήρως κατποικημένος και γεμάτος με δράση και ζωή.

Οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται, τρώνε και κοιμούνται σε αυτό το νεκροταφείο αντικείμενων έξω από το κέντρο της πόλης του Καΐρου στην Αίγυπτο. Χώροι που δεν καταλαμβάνονται από τους ανθρώπους, προορίζονται για το ζωικό κεφάλαιο (τρέφονται με υπολείμματα απορριμμάτων) και το αντάρτικο πόλεων.
Επισήμως γνωστή ως Manshiyat Νάσερ , αυτή περιοχή έχει καταστήματα και διαμερίσματα όπως και κάθε άλλο μέρος, αλλά οι κάτοικοι του κερδίζουν το μεροκάματο τους, από τη διαλογή και ανακύκλωση συγκεκριμένων τύπων trashed υλικών. Μια ομάδα παιδιών μπορεί να βρεθεί σε κοσκίνισμα για τα πλαστικά μπουκάλια, ενώ μια άλλη οργανωμένη ομάδα των γυναικών καθαρίζει τα υπολείμματα για κουτιά ή γυαλί.Άλλα σκουπίδια καίγονται και χρησιμοποιούνται για θέρμανση.
Αν και ενδέχεται να μην πληρεί όλα τα πρότυπα για την υγεία που ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο, το μοναδικό αυτό αστικό φαινόμενο είναι βιώσιμο κατά κάποιο τρόπο.
Η εργασία στην περιοχή παρέχει ορισμένες βασικές ανάγκες των κατοίκων της, αν και ύδρευση, αποχέτευση και (ίσως ειρωνικά) ακόμη και η επίσημη υπηρεσία συλλογής απορριμμάτων δεν είναι διαθέσιμη σε εκείνους που ζουν μέσα σε ένα τεράστιο κάδο απορριμμάτων.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...