ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

0 Σε εξέλιξη οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας

Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα φέρνει στο φως το ανασκαφικό έργο που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στο αρχαίο θέατρο της Γόρτυνας, το οποίο οι ειδικοί χαρακτηρίζουν εφάμιλλο της Επιδαύρου. Την εξέλιξη των εργασιών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η Προϊσταμένη της ΚΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αθανασία Κάντα και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος μια ημέρα μετά την επιτυχημένη εκδήλωση «Το αρχαίο θέατρο σήμερα», που έγινε στην αίθουσα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απέναντι από το Ενετικό λιμάνι του Ηράκλειου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κουκιαδάκης επεσήμανε την ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης να χρηματοδοτήσει με 50.000 ευρώ μια σειρά μελετών (γεωλογικές, αρχιτεκτονικές κ. α.) προκειμένου να εμπλουτιστεί και να καταστεί αρτιότερος ο φάκελος που θα υποβληθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του σημαντικού έργου της αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου.


Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι ο βασικός χρηματοδότης του έργου των ανασκαφών, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το έργο με 400.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ έχουν ήδη απορροφηθεί. Όπως δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης «πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά και αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη». Μάλιστα πρόσθεσε ότι τα σημαντικά ευρήματα των ανασκαφών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας με θέμα: «Το αρχαίο θέατρο σήμερα», βασικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας και Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα», Πέτρος Θέμελης, ενώ την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν: η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Γόρτυνας, η ΚΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Κίνηση Πολιτών «Προσκήνιον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...