ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

0 Κρυφό θαλάσσιο υπερθέαμα σε Καστελόριζο και Κάπρι



Κρυφό θαλάσσιο υπερθέαμα σε Καστελόριζο και ΚάπριΘεωρούνται δύο από τις ομορφότερες θαλάσσιες σπηλιές της Μεσογείου. Εσωτερικά φωτίζονται από ένα λαμπερό γαλαζοπράσινο φως, που άλλοτε θυμίζει το χρώμα του κοβαλτίου και άλλοτε του σμαραγδιού ή του αζουρίτη. Το απίστευτο θέαμα που προσφέρουν – το οποίο οφείλεται στις ακτίνες του ήλιου που εισχωρούν από μικρές υποβρύχιες εισόδους – σε κάνει να νομίζεις ότι επιπλέεις στον γαλάζιο ουρανό ενός φανταστικού κόσμου. Ο λόγος για τη διεθνούς φήμης Γαλάζια Σπηλιά του Καστελόριζου και την ομώνυμη Blue GrottoGrotta Azzurra) του ιταλικού νησιού Κάπρι.

Ένα γαλάζιο, εξωπραγματικό παλάτι στην άκρη της Ελλάδας

Η Γαλάζια Σπηλιά του Καστελόριζου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και είναι επίσης γνωστή με τα ονόματα Σπηλιά του Παραστά ή Φώκιαλη, αφού φιλοξενεί φώκιες Monachus Monachus (αθέατες συνήθως στους επισκέπτες). Επίσης στον βυθό της ζουν σπάνιες ποικιλίες ψαριών. Κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο μεγάλα και εντυπωσιακά θαλάσσια σπήλαια της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Ιδιαίτερο στολίδι της ο πανύψηλος θόλος της (35 μέτρα) με τους λευκούς σταλακτίτες, που αποτελούν ένα από τα σπανιότερα γεωλογικά φαινόμενα της Γης.
Οι ιριδισμοί του θαλάσσιου νερού επάνω στους σταλακτίτες δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό θέαμα που θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα γαλάζιο, εξωπραγματικό παλάτι.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό της γίνεται με χαμηλά βαρκάκια (πρωινή ώρα και με μπουνάτσα), ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να σκύψουν για να περάσουν την είσοδό της.
http://www.megisti.gr/kastView.html, http://www.golden-greece.gr/politismos/mple_spilia_kastellorizo.html

 (www.kevorkv.com)

Εκθαμβωτική ομορφιά με τη συνοδεία της άριας του βαρκάρη
Το Blue Grotto αποτελεί έναν φυσικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες του ιταλικού νησιού Κάπρι. Το γαλάζιο σπήλαιο οφείλει επίσης το εκθαμβωτικό χρώμα του στο φως του ήλιου που περνά μέσα από υποβρύχιες κοιλότητες κάνοντας το θαλασσινό νερό να λάμπει. Για να μπει κάποιος μέσα στη σπηλιά θα πρέπει να νοικιάσει ένα ξύλινο βαρκάκι με κουπιά και να περάσει ξαπλωμένος την είσοδο (αφού έχει διάμετρο μόλις ενάμισι μέτρο και δεν χωράει καθιστός). Οι 250.000 τουρίστες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο, αν είναι τυχεροί, θα ακούσουν και την…άρια του βαρκάρη, που θα προσπαθήσει να εκθειάσει τη θαυμάσια ακουστική του σπηλαίου τραγουδώντας ιταλική όπερα. Ίσως βέβαια το κάνει για να ξορκίσει τα κακά πνεύματα που λέγεται ότι στοίχειωναν τη σπηλιά, παρέα με μάγισσες και τέρατα, όπως πίστευαν οι ντόπιοι ψαράδες. Πάντως η ιστορία λέει ότι ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος έπαιρνε εκεί το λουτρό του.
http://www.capri.net/en/s/la-grotta-azzurra

http://www.goldenmag.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...