ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

0 Οι φτερωτοί «δράκοι» της Ασίας


Φωτογραφίες από τις σαύρες του γένους... «Draco»

Κι όμως, υπάρχουν δράκοι στις ζούγκλες της νοτιοανατολικής Ασίας. Έτσι τουλάχιστον μπορούν να χαρακτηριστούν οι σαύρες του γένους «Draco» που ζουν στα δέντρα.

Μπορεί να μοιάζουν με όλες τις υπόλοιπες σαύρες όταν όμως επεκτείνουν τα πλευρά τους σε πραγματικά… φτερά, τότε μεταμορφώνονται σε κανονικούς δράκους. Αυτές οι σαύρες έχουν ένα είδος φτερών που ανοίγουν από τα πλευρά τους και τους επιτρέπουν να πραγματοποιήσουν πτήσεις έως και 9 μέτρων.

Ουσιαστικά, τα μικρά τους φτερά δεν τους δίνουν κάποια ώθηση στην πτήση, απλώς τις βοηθούν να ελέγξουν την κατεύθυνσή τους.

Στη συγκεκριμένη οικογένεια ανήκουν πάνω από 40 είδη σαυρών και κάθε ένα από αυτά έχει ξεχωριστή δομή, καθώς και διαφορετικό χρώμα στα φτερά του.

Για παράδειγμα η σαύρα black-bearded έχει μεγαλύτερα φτερά από τα υπόλοιπα είδη. Αυτό το είδος συναντάται στα χαμηλά σημεία των δέντρων, αντίθετα με το είδος orange-bearded που έχει μικρά φτερά και φτάνει στα ψηλότερα σημεία των κορμών.

Όλα τα είδη του γένους δεν πατάνε συχνά στο έδαφος, αφού πάνω στα δέντρα προστατεύονται καλύτερα από τα μεγαλύτερα ζώα.













http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...