ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

1 Η δυναμική της σκέψης

Πιστεύω ότι έχει τύχει σε όλους μας να σκεφτόμαστε επίμονα κάποιον και στην συνέχεια ο συγκεκριμένος άνθρωπος να μας τηλεφωνεί ή να τον βλέπουμε τυχαία στον δρόμο. Επίσης, συμβαίνει να κάνουμε εικόνα μία κατάσταση στο μυαλό μας, είτε επειδή την φοβόμαστε έντονα, είτε γιατί την επιθυμούμε πολύ και μετά από λίγο να βρισκόμαστε σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση. Συχνότερα δυστυχώς επαληθεύονται οι φόβοι και οι ανησυχίες μας. Κι αυτό γιατί ο φόβος έχει μεγαλύτερη δύναμη από οποιοδήποτε θετικό συναίσθημα, επειδή είναι βαθιά ριζωμένος μέσα μας και κυριολεκτικά μας καταλαμβάνει.
Τα παραδείγματα που ανέφερα δεν ανήκουν στην σφαίρα του τυχαίου και του συμπτωματικού. Αντίθετα, αποτελούν παραδείγματα του πώς μπορούμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα της ζωής μας μέσα από την ενέργεια που εξαπολύουν τα έντονα συναισθήματα που μετουσιώνονται σε σκέψεις. Η σκέψη είναι δύναμη, γιατί έχει ενέργεια, δυναμική και συγκεκριμένη πρόθεση.  Άνθρωποι που έπασχαν από ανίατες ασθένειες θεράπευσαν τον εαυτό τους με την δύναμη της σκέψης. Η επιστήμη το ονομάζει ιατρικό παράδοξο, η ψυχολογία το θεωρεί αυθυποβολή ή υστερική αντίδραση, η κοσμοθεωρία μου το προσδιορίζει ώς αυτοθεραπεία με την δύναμη του νου, με την ενέργεια και την πρόθεση που οι άνθρωποι αυτοί εξαπέλυσαν στο Σύμπαν. Ζήτησαν και έλαβαν. 

Σε όλες τις κουλτούρες του κόσμου υπάρχει η πεποίθηση της αρνητικής ενέργειας που κάποιος μπορεί να στείλει σε κάποιον άλλον. Το αναγνωρίζουμε ως κακό μάτι, γλωσσοφαγιά, κατάρα, φαγωμάρα και με πάμπολλες άλλες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς. Η ουσία είναι πως αυτή η αρνητική ενέργεια δεν είναι τίποτε άλλο από συσσώρευση αρνητικών σκέψεων γύρω από ένα πρόσωπο ή γύρω από μία συγκεκριμένη κατάσταση. Και είναι γεγονός ότι η συσσώρευση της αρνητικής αυτής ενέργειας προκαλεί προβλήματα μικρά ή μεγάλα. Παράλληλα, όταν κάποιος έχει μία αισιόδοξη στάση απέναντι στην ζωή και προβάλλει κυρίως θετικές εικόνες στο μυαλό του, δημιουργεί ένα πλαίσιο με ευνοϊκή δυναμική στην καθημερινότητά του και είναι σε θέση να ξεπερνά ευκολότερα τις αντιξοότητες.

Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία γιατί, πολύ απλά, θα πρέπει να δεχτούμε το γεγονός ότι η σκέψη έχει μεγάλη δύναμη, προκειμένου να μπορέσουμε να αλλάξουμε όσα δεν μας ικανοποιούν στην ζωή μας. Το κλειδί βρίσκεται στην συγκεντρωμένη σκέψη και στην πρόθεση που εκφράζουμε με αυτήν. Και η σκέψη γίνεται ενέργεια μέσα από τον διαλογισμό και την νοερή οπτικοποίηση, που ενδυναμώνονται με την ενεργειακή άσκηση που περιγράφεται στην προηγούμενη καταχώρηση. Σας αφήνω προς το παρόν με αυτές μου τις ιδέες, προκειμένου να τις σκεφτείτε. Αργότερα, αν σας ενδιαφέρει θα δούμε πώς μπορούμε πρακτικά να εφαρμόσουμε αυτές τις ιδέες σε καθημερινή βάση.

Να θυμάστε, το Σύμπαν σας ακούει, ζητήστε και θα λάβετε. Προσέξτε όμως τί εύχεστε... 
 

1 σχόλιο:

  1. Δες αυτό:

    http://www.youtube.com/watch?v=T69TOuqaqXI

    Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις γιατί η "ανοιχτή ματιά" είναι στη πραγματικότητα κλειστή ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...