ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

0 Ο κήπος των θεών


"Ο Κήπος των θεών" είναι ένα πάρκο και βρίσκεται στο Κολοράντο Σπρινγκς, στις ΗΠΑ. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη, σύμφωνα με την επιθυμία του Charles Elliott Perkins, του οποίου τα παιδιά δώρισαν την έκταση στην πόλη του Κολοράντο, το 1909.

Στο πάρκο υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, αλλά και γι' απλό περπάτημα. Επίσης υπάρχουν πολλοί ασυνήθιστοι βραχώδεις σχηματισμοί, που είναι ελκυστικοί για τους αναρριχητές. 
Η αναρρίχηση επιτρέπεται μετά από άδεια, παρόλο που, λόγω της διάβρωσης των σχηματισμών αυτών, έχουν συμβεί αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα.


Οι εκπληκτικοί γεωλογικοί σχηματισμοί του πάρκου είναι αρχαία ιζηματογενή πετρώματα κόκκινου, μπλε, μωβ, λευκού ψαμμίτη και ασβεστόλιθου.
Αποδεικτικά στοιχεία περασμένων αιώνων: αρχαίες θάλασσες, διαβρωμένα απομεινάρια οροσειρών, αμμώδεις παραλίες, μεγάλα πεδία αμμοθινών.


Υπάρχουν απολιθώματα από θαλάσσιους σχηματισμούς, απολιθώματα φυτών, ακόμα και δεινοσαύρων.
Από τους πιο δημοφιλείς σχηματισμούς του πάρκου είναι "Ο βράχος που ισορροπεί"(balanced rock). Ονόματα άλλων σχηματισμών είναι: "Ο πύργος της Βαβέλ", "Οι τρεις Χάριτες", "Οι καμήλες που φιλιούνται".
"Ο βράχος που ισορροπεί" - "Balanced rock"

Στην είσοδο του πάρκου υπάρχει μουσείο, στο οποίο γίνεται μια αναδημιουργία της ζωής στο Κολοράντο Σπρινγκς, σε διάφορες χρονικές περιόδους.
"Οι τρεις Χάριτες" - "Three Graces"
 
http://aksioperierga.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...