ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

0 Η πιθανότητα να πέσει στη Γη ο δορυφόρος Rosat

Mετά τον πολυσυζητημένο δορυφόρο της NASA, UARS, που έπεσε στο Νότιο Ειρηνικό ωκεανό, έρχεται νέα απειλή από τον ουρανό – ο δορυφόρος ROSAT.
Αυτή τη φορά οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος είναι μεγαλύτερες.


Το γερμανικό πρώην διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, 2,6 τόνων, που φέρει το όνομα Roentgen Satellite (Rosat) θα συντριβεί στη Γη το Σάββατο ή την Κυριακή (22 ή 23 Οκτωβρίου).
Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος από ένα κομμάτι του δορυφόρου Rosat είναι 1 στις 2000.
Οι αντίστοιχες πιθανότητες για τον δορυφόρο UARS που έπεσε στη Γη τον Σεπτέμβριο ήταν 1 στις 3200.
Σύμφωνα με τον Heiner Klinkrad –  επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για τα τροχιακά συντρίμμια -  αναμένεται να επιβιώσει μεγαλύτερο ποσοστό μάζας του Rosat σε σχέση με τον UARS, κατά την επανείσοδο του στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα συμβεί διότι τα τμήματα του κατόπτρου, που χρησίμευε στη συλλογή ακτίνων Χ, είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα.
Πάντως, οι πιθανότητες να πέσει ο δορυφόρος πάνω σε ένα συγκεκριμένο άτομο – πχ στον εαυτό μας – είναι πολύ λιγότερες – 1 στα μερικά τρισεκατομμύρια!
Φωτογραφία του δορυφόρου από τον Ralf Vandebergh - με χρώματα τονισμένα εκ των υστέρων
Μπορεί ο δορυφόρος Rosat να αντιμετωπίζεται σήμερα σαν διαστημικό σκουπίδι, όμως η προσφορά του στην αστρονομία ήταν μεγάλη. Η εικόνα που ακολουθεί λήφθηκε από τον Rosat. Πρόκειται για το σύμπλεγμα γαλαξιών Abell 3528.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...