ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

0 Σπάρτη | 30 πολίτες ιδρύουν εταιρεία λαϊκής βάσης για τα απορρίμματα τους


Πριν ένα μήνα μπορεί να μην ήταν 300 αλλά μόνο 30, οι Σπαρτιάτες που αποφάσισαν να διαχειριστούν τα δικά τους απορρίμματα με δική τους εταιρία λαϊκής βάσης σε πείσμα των μεγαλεπίβολων και ύποπτων σχεδίων της κυβέρνησης, του Περιφερειάρχη και των εξαπτέρυγών του δημάρχων και προέδρων ΦΟΣΔΑ.

Τη στιγμή που ο «καντονάρχης» Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κάνει ό,τι είναι δυνατό και αδύνατο για να επιβάλει την καύση ως τη μοναδική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων με προβλεπόμενο κόστος επένδυσης από350.000.000 έως 550.000.000 ευρώ! (δείτε προκήρυξη διαβούλευσης www.pepel.gr), χωρίς όμως να λέει που θα πηγαίνουν τα -άκρως τοξικά- υπολείμματα της καύσης… Οι δήμαρχοι που διαχειρίζονταν τα σκουπίδια τους επί χρόνια, συνεχίζουν να συντηρούν παράνομες χωματερές, χωρίς να έχουν άλλη πρόταση…
Οι επί χρόνια αργόμισθοι πρόεδροι των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων κάποιων νομών ρωτούν ακόμη πώς γίνεται η ανακύκλωση, και γυρίζοντας την πλάτη κανονίζουν πως θα στείλουν τα σκουπίδια στα Βαλκάνια…
Οι Σπαρτιάτες παίρνουν τα πράγματα και τα σκουπίδια στα χέρια τους!
Μακριά από εργολάβους και ξένους επενδυτές, ίδρυσαν την εταιρία λαϊκής βάσης «Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε.», με σκοπό την διαχείριση των απορριμμάτων με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, την υγεία και το πορτοφόλι των πολιτών. Προτάσσουν την πλέον οικολογική και ήπια διαχείριση των απορριμμάτων, για παραγωγή Βιοαερίου, θερμότητας και λιπάσματος από τα οργανικά μέρη των απορριμμάτων και μια απόλυτα ορθολογική και προσοδοφόρα διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών με διαλογή στη πηγή.

Έξι λόγοι για τους οποίους οι Λάκωνες αλλά και οι Έλληνες να κάνουν το ίδιο:
• Σαν παραγωγός των απορριμμάτων μας έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στο κέρδος που η διαχείρισή μας θα μας αποφέρει.
• Με τη συμμετοχή μας στο εργοστάσιο διαχείρισης, και γνωρίζουμε, και ενεργούμε υπεύθυνα, και ελέγχουμε τον τρόπο λειτουργίας του για τα 25 τουλάχιστον επόμενα χρόνια.
• Είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι και έτσι μπορούμε να συμμετέχουμε στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος που ζούμε.
• Αυτή η επένδυση είναι σίγουρα το μέλλον των παιδιών μας.
• Στηρίζουμε τον τόπο μας, τη Λακωνία με τη πιο καθαρή, ήπια και σύγχρονη μέθοδο διαχείρισης απορριμμάτων.
• Καμία εταιρεία και κανένας εργολάβος δεν έχει το δικαίωμα να μας αποκλείσει σαν πολίτες από τη συμμετοχή στη διαχείριση αλλά και το κέρδος που θα προκύψει.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να συμμετάσχουμε ενεργά στη προεγγραφή της Λακωνικής Βιοενεργειακής αγοράζοντας μελλοντικά έστω και μία προνομιούχα μετοχή.

http://www.kala-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...