ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

2 Ξεκινά η δίκη στη Χάγη για τη σφαγή του Διστόμου

Αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου

Mία σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα, δίκη ξεκινάει αύριο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου επί τάπητος θα τεθεί το σημαντικό θέμα της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων σε συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του μαρτυρικού Διστόμου, που είχε γίνει από τα γερμανικά στρατεύματα στις 10 Ιουνίου 1944.

Στη δικαστική μάχη κυρίαρχο ρόλο έχει και η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει ο νομικός και πανεπιστημιακός Στέλιος Περράκης τασσόμενος ουσιαστικά κατά το προνομίου του δικαιώματος της ετεροδικίας που διεκδικεί η γερμανική πλευρά.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο μετά από προσφυγή της Γερμανίας με αφορμή την αμετάκλητη απόφαση της ιταλικής Δικαιοσύνης, με την οποία έχουν δικαιωθεί συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου.

Το Ανώτατο Ιταλικό Δικαστήριο, ο αντίστοιχος Άρειος Πάγος, ουσιαστικά έδινε το πράσινο φως για τη χορήγηση αποζημιώσεων στους συγγενείς, οι οποίες θα προέρχονταν από γερμανικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται επί ιταλικού εδάφους.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/227687/xekina-i-diki-sti-hagi-gia-ti-sfagi-tou-distomou/

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...