ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

0 Κι όμως, υπάρχει ένα ον που νικά τον θάνατο!

Η Τurritopsis nutricula, είναι ένα είδος υδρόζωου, μία μέδουσα, το οποίο, όταν φτάσει στο ώριμο ενήλικο στάδιο, γυρίζει και πάλι στο πρώιμο στάδιο, σε αυτό του πολύποδα, αρχίζοντας και πάλι από το «σημείο 0» τη ζωή της.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως η εν λόγω μέδουσα αποτελεί το μόνο γνωστό είδος ζωής, το οποίο μπορεί συνεχώς να γυρίζει τον χρόνο από την αρχή! Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει «νικήσει» τον θάνατο, αφού οι αιτίες θανάτου του δεν περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου τα «γηρατειά»!



Οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακαλύψουν το μυστικό της, προσδιορίζοντας ότι το ον αυτό υπόκειται στη διαδικασία της «συνεχούς επαναδιαφοροποίησης».
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτή η διαδικασία, κάτι που ενδέχεται να δώσει τον κινητήριο μοχλό στην επιστήμη, προκειμένου να βρεθεί το ελιξίριο ζωής και για τον άνθρωπο!

http://perierga.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...