ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

0 Σωματίδια διαμαντιού ανακαλύφθηκαν στην φλόγα του κεριού

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο St. Andrews ανακάλυψαν πως περίπου 1,5 εκατομμύριο μικροσκοπικά νανο σωματίδια διαμαντιού δημιουργούνται κάθε δευτερόλεπτο στην φλόγα του κεριού.

Μια μελέτη του καθηγητή Wuzong Zhou που δημοσιεύτηκε στο Chemical Communications επίσης αναφέρει πως υπάρχουν αποδείξεις πως ανακαλύφθηκαν διαμάντια σε δοκιμές σε στις φλόγες φυσικού αερίου και ξύλου...

Ο Zhou λέει πως αν οι επιστήμονες βρουν την μέθοδο που θα μπορούν να βγάλουν αυτά τα σωματίδια, θα οδηγούμασταν σε νέες μεθόδους βιομηχανικής κατασκευής διαμαντιών με χαμηλότερη τιμή.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως μόρια υδρογονανθράκων στη βάση της φλόγας του κεριού μετατρέπονταν σε διοξείδιο του άνθρακα μέχρι να φτάσουν στην κορυφή, αλλά δεν ήταν γνωστό τι γινόταν στο ενδιάμεσο.

Για να απομακρύνει τα σωματίδια από το κέντρο της φλόγας ο Zhou χρησιμοποίησε μια τεχνική δειγματοληψίας που του επιτρέπει να ανακαλύψει πως περιείχε όλες τις τέσσερις γνωστές μορφές του άνθρακα, περιλαμβανομένου και του διαμαντιού.

«Δυστυχώς τα σωματίδια διαμαντιού καίγονται κατά την διαδικασία, και μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα, αλλά αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την φλόγα του κεριού για πάντα» λέι ο Zhou.

«Η έρευνα μου δείχνει πως είναι δυνατό να δούμε διαμάντια στις φλόγες, αλλά επίσης μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε για το αν τα διαμάντια μπορούν να σχηματιστούν με διαφορετικό τρόπο.» προσθέτει.

Το πρώτο κερί λέγεται πως εφευρέθηκε στην Κίνα περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...