ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

0 Setenil: Ένα χωριό κάτω από τους βράχους

Ο βράχος πάνω από τα σπίτια στη Setenil de las BodegasΟι βράχοι πρωταγωνιστούν στη ζωή των κατοίκων της Setenil de las Bodegas στην Ισπανία
     
Οι 3000 περίπου κάτοικοι της Setenil de las Bodegas, μιας πόλης στην όμορφη περιοχή της Ανδαλουσίας ζουν στην κυριολεξία στη σκιά των βράχων.
Στη σκιά του βράχου η ζωή στη SetenilΗ Setenil de las Bodegas βρίσκεται 157 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Cadiz και είναι μοναδική για την ομορφιά της και την πρωτοτυπία του τοπίου της, γιατί είναι σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους που
διαβρώθηκαν από τον ποταμό Trejo. Τα παλιά σπίτια είναι ‘κτισμένα’ στις σπηλιές, ενώ τα καινούργια κτίστηκαν πάνω στα βράχια.

 Η Setenil αποτελεί ένα τυπικό από τα ‘Λευκά Χωριά’ της Ανδαλουσίας, στα οποία οι κάτοικοι στην προσπάθεια τους να παραμείνουν στη δροσιά, ασβεστώνουν τα σπίτια τους κάθε χρόνο, καθώς το λευκό χρώμα αντανακλά καλύτερα το φως του ήλιου.
Hard rock cafe στη Setenil
Τα εκτυφλωτικά λευκά σπίτια της πόλης φαίνονται να αναδύονται μέσα από τα βράχια, κάποια έχουν οροφή τους το βράχο, ακόμη και ελαιόδεντρα φυτρώνουν στις στέγες τους.
Το εκτυφλωτικό λευκό χρώμα του σπιτιού σε αντίθεση με τον σκουρόχρωμο βράχοΠάντως θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί πόσο καταθλιπτική μπορεί να είναι η διαβίωση μέσα στα βράχια, ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες.
Ο βράχος πρωταγωνιστεί στο εσωτερικό του σπιτιού στη Setenil στην ΑνδαλουσίαΟ βράχος σε ρόλο τοίχου
Όμως από τους προϊστορικούς χρόνους, οι φυσικές σπηλιές στη Setenil αποδείχθηκαν ιδανικοί χώροι διαβίωσης. Αντί να χρειάζεται να χτιστεί ένα ολόκληρο σπίτι και να μονωθεί από τη ζέστη του καλοκαιριού και το κρύο του χειμώνα, για πολλές σπηλιές απαιτείται μόνο μια πρόσοψη και ιδού ένα σπίτι σε πλήρη αρμονία με τη φύση.
Μόνο με μια πρόσοψη δημιουργείται υπόσκαφο σπίτι στη SetenilΤελικά η Setenil προωθεί ένα ελάχιστα επεμβατικό στυλ δόμησης!

 Πηγή φωτό

  1. http://www.flickr.com/photos/413906/3099146842/in/photostream/
  2. http://objetivomalaga.diariosur.es/fotos-AnaCobos/setenil-bodegas-182149.html
  3. http://www.capper-online.de/Travel/Iberia/html/setenil.htm
  4. http://www.bloggerspoint.com/the-beautiful-town-setenil-de-las-bodegas-under-the-rock/
  5. http://iraluca.wordpress.com/2010/02/18/setenil-de-las-bodegas-orasul-in-stanca/
  6. http://www.laserraniaservices.com/webs/laserraniaservices/propiedades.php?pest=extendida2&propiedad=12410
  7. http://www.laserraniaservices.com/webs/laserraniaservices/propiedades.php?pest=extendida2&propiedad=12410
  8. http://www.bloggerspoint.com/the-beautiful-town-setenil-de-las-bodegas-under-the-rock/ 
http://www.thedecobook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...