ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

0 Ο άγνωστος πύργος του Κολοράντο!

Στο Κολοράντο, στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού του San Isabel - στο Cowboy Country υπάρχει  ένα κάστρο με ύψος 50 μέτρα που ζυγίζει σε περίπου 50 χιλιάδες τόνους. Είναι απίστευτό το ότι αυτό είναι έργο ενός μόνο ανθρώπου του Τζιμ Μπίσοπ. Κατά περίεργο τρόπο όμως, αν είστε τουρίστας  δεν θα βρείτε αναφορά του κάστρου σε οποιοδήποτε επίσημο φυλλάδιο.

Είναι πραγματικά κρίμα, διότι ο τόπος είναι μαγευτικός. Με το σφυρήλατο σίδερο, το κεφάλι δράκου και την εξαιρετική τοιχοποιία και την θέση που έχει το προπύργιο είναι κάτι το εντυπωσιακό. Ωστόσο, πρόκειται για μια οικογενειακή κατοικία.
Το κάστρο, αν και είναι ένα σπίτι, είναι ανοικτό για το κοινό όλο το χρόνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το επισκεφθείτε είναι να υπογράψουν ένα βιβλίο επισκεπτών, απελευθερώνοντας τον κ. Bishop από κάθε ευθύνη αν πάθει κάποιος κάτι από απροσεξία του μέσα στο κτίριο. Δεν υπάρχει ασφάλεια στο κάστρο γιατί στην πραγματικότητα λειτουργεί σαν εργοτάξιο. Όπως και σε πολλά άλλα κάστρα μπαίνετε με δική σας ευθύνη.
Το κάστρο είναι 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Colorado Springs, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της κατασκευής και κάθε δωρεα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη. Είναι σίγουρα ένα φιλόδοξο έργο και πρέπει να έχει πολύ μεγάλο κόστος.
Οι κατασκευές με σφυρήλατο σίδερο, οι κρεμαστές γέφυρες και οι διαβάσεις πεζών στον πύργο του δίνουν έναν αέρα εκκεντρικότητας. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1959.
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο  του είναι το κεφάλι του δράκου που βρίσκεται πάνω στο κάστρο. Αυτό το υπέροχο χαρακτηριστικό έχει χρησιμότητα ως καπνοδόχος από το τζάκι και έτσι ο καπνός βγαίνει από τα ρουθούνια του δράκου.
Ο ιδιοκτήτης, ο Τζιμ Μπίσοπ, δεν είχε οραματιστεί αυτή την κατασκευή. Στην τρυφερή ηλικία των δεκαπέντε αγόρασε τη γη με την ιδέα ότι θα οικοδομούσε ένα οικογενειακό σπίτι.
Το εσωτερικό του κάστρου είναι κάτι άλλο. Τα  Βιτρό δίνουν στην καρδιά του κάστρου μια ζεστή λάμψη. 
Ο λόγος που το συγκεκριμένο κάστρο δεν συμπεριλαμβάνεται στα αξιοθέατα είναι τα οι νόμοι για τα όρια της περιοχής στην  οποία βρίσκεται το κάστρο.
Ίσως αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς στα χρόνια περνούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι αυτό που έχουν εδώ είναι κάτι μοναδικό στο Κολοράντο. 
http://xsefoto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...