ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

0 Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου...

Και επίσημα πλέον βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, καθώς η σημερινή (21η Ιουνίου) είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του χρόνου. Είναι η ημέρα του.... θερινού ηλιοστασίου, που ο Βόρειος Πόλος της Γης βρίσκεται στο πλησιέστερο δυνατό σημείο προς τον Ήλιο και έχουμε την νωρίτερη ανατολή και την πιο αργή δύση της χρονιάς (μετά τις 9.07 το βράδυ).

Παρόλο ωστόσο που το βόρειο ημισφαίριο «κοιτάζει» σήμερα τον Ήλιο από το πιο κοντινό σημείο που είναι δυνατό, η αποκορύφωση της θερμοκρασίας καθυστερεί περίπου ενάμισι μήνα. Ο λόγος που οι καύσωνες παρατηρούνται αρχές Αυγούστου είναι επειδή χρειάζεται χρόνος μέχρι να συσσωρεύσουν και να αποβάλουν θερμότητα οι ωκεανοί του βορείου ημισφαιρίου, που ακόμα διατηρούν χαμηλή θερμοκρασία από την παγωνιά του χειμώνα.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο εορτάζεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος Ευγενίδου με μια εκδήλωση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας» και στην οποία η είσοδος είναι δωρεάν. Επίσημος προσκεκλημένος είναι ο Terence Murtagh, γενικός διευθυντής της «Evans and Sutherland», μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες πλανηταρίων στον κόσμο, ο οποίος είναι επίσης καλλιτέχνης και δημιουργός της συγκεκριμένης πλανηταριακής παράστασης για χάρη της οποίας ταξίδεψε 12 φορές έως τη Βόρεια Αλάσκα και τη Βόρεια Νορβηγία, όπου και κατέγραψε το μοναδικό θέαμα για τους θόλους των Πλανηταρίων.
Η 25λεπτη παράσταση είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλλει καλύπτοντας πλήρως τον 950 τ.μ. τεράστιο θόλο του Ευγενίδιου Πλανηταρίου. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρείς προβολές στην διάρκεια της ημέρας, με την πρώτη στις 8.00 το βράδυ. Η είσοδος και στις τρείς προβολές είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται από τις 7.00 το απόγευμα και έως εξαντλήσεως των θέσεων.
http://pikri-sokolata.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...