ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

1 Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της

Απογοητευμένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα είναι οι νέοι, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με αποκαλυπτική έρευνα σχετικά με τους νέους 18-30 ετών, την εκπαίδευση και την οικονομία, που παρουσιάστηκε στα πλαίσια διεθνούς τριημερίδας στην Αθήνα, ένας στους τρεις νέους σκέπτεται να φύγει από τη χώρα και να εργαστεί στο εξωτερικό.

Η έρευνα που διενεργήθηκε από την ALCO, διαπιστώνει ότι το ποσοστό αυτό στους άνεργους νέους εκτοξεύεται στο 50%.

Την ίδια στιγμή, πάνω από τους μισούς νέους που συμμετείχαν στις έρευνες εργάζονται προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Οι νέοι θεωρούν ότι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση είναι μονόδρομος για να μην καταλήξουν άνεργοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα καταλήξουν τελικά.

Η έρευνα διαπιστώνει ακόμα ότι οι νέοι της Ελλάδας ζούνε φοβισμένοι. Ένας στους τρεις δηλώνει ότι φοβάται ότι θα χρειαστεί να σταματήσει τις σπουδές του, ενώ το 68% φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Ανάγκη ριζικών αλλαγών στην εκπαίδευση

Ηχηρές ήταν και οι τοποθετήσεις των ομιλητών σε στρογγυλή τράπεζα που ακολούθησε παρουσία σπουδαστών και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ολλανδία.

Όλοι επισήμαναν την την αξία της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως εργαλείου ανάπτυξης απέναντι στην οικονομική κρίση, ενώ από την έρευνα φαίνεται ότι οι νέοι που σπουδάζουν εργάζονται πλέον προκειμένου να μην σταματήσουν τις σπουδές τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας είπε ότι “ήρθε η ώρα να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος” και τόνισε ότι “η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν μπορεί να βασίζεται στο παλιό μοντέλο απασχόλησης 1,1 εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων.”

Επίσης εκτίμησε ότι “η εκπαίδευση μπορεί να είναι σημαντικό εργαλείο απέναντι στην κρίση” και επισήμανε ότι “η κυβέρνηση κατάφερε να μην προβεί σε περικοπή των δαπανών για τη παιδεία". Επίσης κάλεσε “τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συναίνεση”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης, τόνισε την ανάγκη αλλαγών στην εκπαίδευση και την υιοθέτηση οργανωμένης δια βίου μάθησης. Υποστήριξε ότι σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ η εξειδικευμένη μεταλυκειακή κατάρτιση και ότι ένας απόφοιτος ΙΕΚ και γενικότερα μεταλυκειακής και τεχνικής εκπαίδευσης, βρίσκει πιο εύκολα δουλειά από κάποιον απόφοιτο γενικής εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας την έρευνα γύρω από τη μετανάστευση των νέων, υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να μη στεγνώσει η Ελλάδα από τα δυνατά μυαλά της.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Δρ. Harry McCarry, ο οποίος τόνισε ότι η εκπαίδευση δεν είναι πλέον σκοπός αλλά εργαλείο επίτευξης του σκοπού για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Επίσης δήλωσε ότι στην Ιρλανδία προσπαθούν να αντιμετωπίζουν την κρίση με χιούμορ, αλλά αυτό έχει αρχίζει να στερεύει.
από το news247.gr

http://to-mati.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Πριν πουν για πρωτη φορα στις ειδήσεις ότι οι νέοι σκέφτονται να φύγουν, απειροελάχστοι νέοι το σκέφτονταν αυτο.
    Το κλίμα δημιουργήθηκε απο τα ΜΜΕ στα πλαίσια του σχέδιου φαιδόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...