ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

0 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ MATSOU PITSOU ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ

Δείτε και τις υπόλοιπες....




































«…..Όμως το σημείο με τη μεγαλύτερη αρχαιολογική και τουριστική σημασία ανάμεσα σε όλα τα άλλα της περιοχής είναι το Μάτσου Πίτσου. Στη γλώσσα των ιθαγενών σημαίνει «γέρικο βουνό», ονομασία που δεν πρέπει να συγχέεται με τα χωριό που κρατούσε στα σωθικά του τους τελευταίους εκπροσώπους ενός ελεύθερου λαού. Σύμφωνα με τον Μπίγκαμ, τον Αμερικάνο αρχαιολόγο που ανακάλυψε τα ερείπια, τούτο το μέρος ήταν κάτι παραπάνω από ένα καταφύγιο εναντίον των εισβολέων , ήταν το κέντρο όπου κατοικούσε η κυρίαρχη φυλή των Κέτσουα και ο ιερός τόπος της. Αργότερα, την εποχή της ισπανικής κατοχής, μετατράπηκε σε καταφύγιο των ηττημένων φυλών…..»
.............................................................................................................

«Το πλέον σημαντικό και αναμφισβήτητο είναι οτι βρισκόμαστε μπροστά στην καθαρότερης μορφής έκφραση του πιο ισχυρού ιθαγενούς πολιτισμού της Αμερικής, ο οποίος έμεινε ανέγγιχτος από τον πολιτισμό των νικητών(βαρβάρων) και είναι γεμάτος από απέραντους θησαυρούς...Το θαυμαστό τοπίο που περιβάλλει το φρούριο προσφέρει το απαραίτητο φόντο, εμπνέοντας τους ονειροπόλους να περιπλανηθούν μέσα στα ερείπιά του.»
ERNESTO CHE GUEVARA
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ LATINOAMERICANA _ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Α.ΛΙΒΑΝΗ
……………………………………………………………… …………………….
..............................................................................................................
Και εμείς λοιπόν ακολουθώντας τ΄ αχνάρια του CHE , πραγματικά σαν ονειροπόλοι, αξιωθήκαμε να πατήσουμε στο αποτύπωμα της ιστορίας, να μυρίσουμε τον αιθέρα μαζί με τον αετό και το γεράκι, ν΄ ανέβουμε στην πιο ψηλή κορφή του γέρικου βουνού που σημαίνει Μάτσου Πίτσου,ν΄ αφήσουμε κραυγή ελευθερίας πάνω στο ναό του Ήλιου, μετέωροι ανάμεσα στη γη και στον ουρανό, στην καρδιά αυτών των εντυπωσιακών βουνών, που σου δίνουν το μέτρο της αιωνιότητας.
Η Λουκία της δίκοπης ζωής
Alma Libre.............................................................................................
Ποιος τα βήματα μας
Στων Ίνκας τ’ αγρία βουνά μετρά;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...