ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

0 Μακελειό στον Καναδά µε τη δολοφονία 100 χάσκι µετά το τέλος των χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων


ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ

Με οµαδικό θάνατο πλήρωσαν εκατό σκυλιά χάσκι το τέλος των χειµερινών Ολυµπιακών Αγώνων που φιλοξένησε πέρυσι το Βανκούβερ στον Καναδά.

Τα σκυλιά είχαν «προσληφθεί» από εταιρεία προκειµένου να χρησιµοποιηθούν ως τουριστική ατραξιόν στους Ολυµπιακούς. Το τέλος των Αγώνων συνοδεύτηκε από κάθετη πτώση του αριθµού των επισκεπτών. Η εταιρεία, που χρησιµοποιούσε τα σκυλιά για νατραβούν έλκηθρα στο χιονοδροµικό κέντρο του Γουίστλερ, δεν είχε πλέον τόσο πολλούς πελάτες και αποφάσισε να απαλλαγεί από αυτά και το κόστος τους, αναθέτοντας το έργο της θανάτωσής τους στον....
άνθρωπο που είχε επιφορτιστεί µε τη φύλαξή τους.
Τα σκυλιά θανατώθηκαν τον περασµένο Απρίλιο και ηβάρβαρη πράξη θα είχε µείνει στο σκοτάδι εάν ο φύλακας δεν παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήµατα και δεν ζητούσε από τα εργατικά δικαστήρια αποζηµίωση για µετατραυµατικό στρες. «Πάσχει από κρίσεις πανικού και βλέπει συνεχώς εφιάλτες», διαβεβαίωσε ο ψυχίατρος που τον εξέτασε.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ διέρρευσε στον τοπικό Τύπο και από εκεί έκανε τον γύρο του Καναδά και του κόσµου. Το όνοµα του φύλακα δεν αποκαλύφθηκε για λόγους ασφαλείας. Πολλές από τις ανατριχιαστικές λεπτοµέρειες όµως έγιναν γνωστές. Ο φύλακας είχε χρησιµοποιήσει µαχαίρι και καραµπίνα για να σκοτώσει τα σκυλιά κι ενώ πολλά από αυτά προσπαθούσαν τροµοκρατηµένα να ξεφύγουν από τα χέρια του σφαγέα τους.
Οποιαδήποτε απόπειρα διαφυγής όµως ήταν µάταιη, αφού ο υπάλληλος είχε φροντίσει να τα δέσει ένα ένα µε αλυσίδα. «Στο τέλος ο φύλακας είχε γεµίσει ολόκληρος αίµατα», αναφέρει ο καναδικός Τύπος. Και αφού ολοκληρώθηκε το µακελειό, ο φύλακας εξαφάνισε τα ίχνη πετώντας τα σκοτωµένα χάσκι σε έναν οµαδικό τάφο. Ο δράστης κινδυνεύει να τιµωρηθεί µε πέντε χρόνια κάθειρξη από τη ∆ικαιοσύνη του Καναδά. Αντιµέτωπος µε τη ∆ικαιοσύνη θα βρεθεί και ο 29χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας Outdoor Houssian, οοποίος απέφυγε να απευθυνθεί σε κτηνιάτρους – όσους από αυτούς δέχονται να θανατώσουν υγιή ζώα – για να γλιτώσει τα 100 δολάρια που κοστίζει η ευθανασία ενός σκύλου.
ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ δεν συγχωρούν κανέναν από τους δυο. «Ο υπάλληλος θα µπορούσε να πει όχι στον εργοδότη του, αλλά δεν το έκανε προτιµώνταςνα διαπράξει αυτή την εγκληµατική πράξη», δήλωσε η Μάρσι Μοριάρτι, πρόεδρος µιας από τις µεγαλύτερες φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας.
Στη γραπτή κατάθεσή του προς το δικαστήριο ο φύλακας, που ζούσε µε την οι κογένειά του δίπλα στουπόστεγο που φυλάσσονταν οι σκύλοι, περιγράφει «το ισχυρό συναισθηµατικό δέσιµο αγάπης και αµοιβαίας εµπιστοσύνης» που είχε αναπτύξει µε τα σκυλιά πριν γίνει ο δήµιός τους. «Ασχολιόµουν µαζί τους επτά ηµέρες την εβδοµάδα, τους είχα δώσει και ονόµατα», υποστηρίζει ακόµη.
Ως προς την ειλικρίνειά του, θα αποφασίσει το δικαστήριο. Οσο πάντως οι αρχές ερευνούν την υπόθεση τόσο δυναµώνουν οι φωνές που ζητούν να απαγορευτεί η ατραξιόν των σκυλιών που τραβούν τα έλκηθρα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4616520

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...