ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

0 Τα μυστηριώδη λευκά κουτιά στις ταράτσες των αμερικανικών υπηρεσιών

Νέα τροπή στο σκάνδαλο παρακολουθήσεων από την NSA, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας, που συγκρίνει τις κατασκευές στην οροφή των αμερικανικών πρεσβειών ανά τον κόσμο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση… ή τουλάχιστον είναι περίεργη. Κάπως έτσι είναι το σκεπτικό της ισραηλινής εφημερίδας Maariv, που επιχείρησε να κάνει μία σύγκριση της κατασκευής των αμερικανικών πρεσβειών σε διάφορες πρωτεύουσες του κόσμου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα μυστηριώδη «λευκά κουτιά» στην οροφή των κτιρίων, τα οποία παρουσίασε σε μία σύνθεση, επισημαίνοντας την παρουσία τους σε ένα κόκκινο πλαίσιο. Οι φωτογραφίες είναι κατά σειρά (από την πάνω αριστερή γωνία) από τις αμερικανικές πρεσβείες στο Τελ Αβίβ, τη Μαδρίτη, τη Μόσχα, το Πεκίνο, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη.


Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του ερευνητή Ρόνεν Σόλομον, ο οποίος υποστηρίζει ότι τα επίμαχα «λευκά κουτιά» κρύβουν τα συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι δηλώσεις Σόλομον έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA).

Στην εφημερίδα Maariv, πάντως, ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ντάνι Γιατόμ, είχε δηλώσει πρόσφατα πως είναι «βέβαιος» ότι «οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ». Ο πρώην διευθυντής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζει ότι στόχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν να μαθαίνουν την πορεία των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους, καθώς και στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

http://www.antenna.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...