ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

0 Παλιά comics: Όσα διαβάζαμε όταν ήμασταν μικροί


Συλλεκτικόν τεύχος. Τρεις δραχμαί. Ένα δισέλιδο ασπρόμαυρο, και ένα δισέλιδο έγχρωμο εναλλάξ. Ο Καρλ Μπαρκς. Ο Ρανταπλάν και ο Μιλού. Η άγρια δύση, η άγρια ζούγκλα, το Μίκυ Σίτυ και η αίσθηση του να ξεφυλλίζεις ένα… αδιάβαστο ακόμα τεύχος του Αστερίξ. Με τα παρακάτω κλασικά κι αγαπημένα comics θα προσπαθήσουμε να σας γεννήσουμε γλυκές αναμνήσεις όπως αυτές που μόλις σας θυμίσαμε. Και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.
 
 
*Τα Κλασικά του Disney 
 
Η αυτοκρατορία του Walt Disney ευθύνεται για εκατοντάδες χαμένες «παιχνιδοώρες» της παιδικής μας ηλικίας. Τα αγαπημένα μας εξ αυτών είναι τα εξής: 
 
 
-ΚΟΜΙΞ: Περιοδικό που εμφανίστηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’80 με την μόνιμη επιγραφή «Συλλεκτικό τεύχος» και φιλοξένησε τις πιο καλοσχεδιασμένες ιστορίες με ήρωες κυρίως τα παπιά της Λιμνούπολης, διά χειρός του μέγιστου Καρλ Μπαρκς αλλά και του άσπονδου διαδόχου του, Ντον Ρόσα, στον οποίο οφείλουμε και την επική σειρά «Ο βίος και η πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ» που δημοσιεύθηκαν στα τεύχη #100-111. 
 
-Μίκυ Μάους: Η αρχή των πάντων, με αγαπημένες ιστορίες των Ντακ αλλά και των Μάους. Τα ταξίδια μας στην Λιμνούπολη και στο Μίκυ Σίτυ ήταν χιλιάδες, όσα δηλαδή και τα αμέτρητα τεύχη του περιοδικού. 
 
-Μίκυ Μυστήριο: Εξαιρετική σειρά που κυκλοφόρησε την δεκαετία του ’90 και συνεχίστηκε σε τρεις συλλεκτικότατους κύκλους σε πρωτοποριακή νουάρ μορφή, με ιστορίες μυστηρίου του δαιμόνιου ντετέκτιβ Μίκυ Μάους, δια χειρός των κορυφαίων ιταλών σχεδιαστών. 
 
-Αλμανάκο: Πιο «αγορίστικο» περιοδικό, περιείχε κατά βάση ιστορίες του αγαπημένου ήρωα της Λιμνούπολης, του Φάντομ Ντακ, καθώς και ειδήσεις για τον αθλητισμό, τα πρωταθλήματα μπάσκετ, ανέκδοτα και άλλες ενδιαφέρουσες (για το εφηβικό μας ταμπεραμέντο) στήλες. 
 
 

*Λούκυ Λουκ 
 
Ο «φτωχός και μόνος» Καουμπόι, σχεδιαστικόδημιούργημα του βέλγου Morris, μας κράτησε παρέα με τις περιπέτειές του στο φαρ ουέστ ενάντια στους Ντάλτον με σύμμαχο τον σκύλο του, Ραντανπλάν. Το πρώτο τεύχος της έκδοσής του κυκλοφόρησε το 1946, ενώ την μεγαλύτερη επιτυχία γνώρισε στα χρόνια του κορυφαίου σεναριογράφου Ρενέ Γκοσινί. 






*Αστερίξ 
 
Μαζί με τον Λούκυ Λουκ, ο Αστερίξ και η παρέα του διεκδικούν τον τίτλο του πιο δημοφιλούς κόμικ στην Ευρώπη. Σεναριακά παιδιά επίσης του Ρενέ Γκοσινί, σε σχέδια Αλμπέρ Υντερζό, ο Αστερίξ, ο Οβελίξ και οι υπόλοιποι Γαλάτες γεννήθηκαν φυσικά στην Γαλλία και ο μόνος φόβος τους στις ευφυείς περιπέτειές τους ήταν να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους. 
*Τεντέν 
 
Ο Ερζέ δημιούργησε το 1929 τον μικρό δημοσιογράφο με το τσουλούφι και τον συμπαθέστατο σκύλο Μιλού, που μαζί εξιχνίαζαν μυστήρια επί 24 σπαρταριστά τεύχη, και φυσικά, επί αμέτρητα επεισόδια και τρεις κινηματογραφικές ταινίες. Οι εβδομαδιαίες του ιστορίες ξεκίνησαν να εκδίδονται το 1946. 
*Αρκάς 
 
Ο ακούραστος Αρκάς ξεκίνησε να σχεδιάζει τις απολαυστικές καυστικές ιστορίες του με δημοσιεύσεις στην «Βαβέλ» του ‘80, που περιείχαν κατά κύριο λόγο πιο… ενήλικο (αλλά ακριβώς γι’ αυτό, δημοφιλή σε κάθε ηλικία) χιούμορ. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς του σειρές ιστοριών είναι οι «Κόκκορας», «Ξυπνάς το ζώο μέσα μου», «Ο Ισοβίτης», «Χαμηλές Πτήσεις», «Καστράτο» και «Η Ζωή μετά», με εξαιρετικό μαύρο χιούμορ από τα υπέροχα πτηνά, τους αγγέλους και όλα τα υπέροχα πλάσματά του. 
 
 
*Ποπάυ 
 
Γεννήθηκε το 1929 από το πενάκι του Elzie Crisler Segar και μας συστήθηκε ως ναυτικός με ιδιαίτερη αδυναμία στο σπανάκι και τριγυρισμένος από χαρακτήρες όπως η δυναμική Όλιβ, ο ανταγωνιστής Μπρούτο και ο λάτρης των χάμπουργκερ Πόλντο. 
*Κλασικά Εικονογραφημένα 
 
Πρόκειται για διασκευή έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας σε μορφή κόμικς, που είχαν ως στόχο την ψυχαγωγία και την μάθηση. Στην Ελλάδα έφτασαν το 1951 και έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή, χάρη σε ιστορίες όπως αυτές του Όλιβερ Τουίστ, των Άθλιων, του Ρομπέν των Δασών και της… Καλύβας του Μπαρμπα-Θωμά. 
*Σεραφίνο 
 
Ο Σεραφίνο έφτασε στην Ελλάδα το 1969 και κράτησε παρέα στους μικρούς Έλληνες για δύο δεκαετίες. Ο ήρωας του συγκεκριμένου κόμικ ήταν ένας καλοσυνάτος αλητάκος, που συνήθως έμπλεκε σε παράξενες περιπέτειες για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια μπουκιά φαγητό. 
*Μπλεκ 
 
Την ίδια περίπου εποχή με τον Σεραφίνο, έφτασε στην Ελλάδα και το περιοδικό Μπλεκ, με ήρωα έναν «ξανθό γίγαντα» που μαχόταν για την αμερικανική ανεξαρτησία στα τέλη του 18ου αιώνα. Η κυκλοφορία του έφτασε μέχρι και τα 130.000 αντίτυπα εβδομαδιαίως, ενώ η έκδοση διακόπηκε το 1994. 
*Τιραμόλα 
 
Ο ήρωας με το σώμα από καουτσούκ που του επέτρεπε να απλώνει τα μέλη του μέχρι και χιλιόμετρα μακριά δημιουργήθηκε στην Ιταλία το 1952, έφτασε στην χώρα μας το 1970 και έγινε συνώνυμο της ευκινησίας στην καθομιλουμένη, ακόμη και σήμερα. 
*Ταρζάν 
 
Εκδόθηκε σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις, όπως ο κλασικός Ταρζάν, ο Γκαούρ-Ταρζάν – που περιλάμβανε έναν… έλληνα ήρωα της ζούγκλας, καθώς και τον πυγμαίο Ποκοπίκο, ο ΑΚΙΜ και άλλοι. Πάντα, βασικό στοιχείο ήταν… η ζούγκλα και οι αυτοτελείς περιπέτειες των ηρώων της. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...