Είναι πλούσια σε βιταμίνες και αποφεύγετε το κρέας
Υλικά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε για 2′.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και την τριμμένη ντομάτα.
Βάζουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, κάπαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
boro
Υλικά
- 1 κιλό λαζάνια ή σπαγγέτι ή βίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
- 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
- 200 γρ. ντοματάκια κομμένα στην μέση
- 200 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 200 γρ. φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ή ξερό βασιλικό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε για 2′.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και την τριμμένη ντομάτα.
Βάζουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, κάπαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
boro
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου