Η μικρούλα μου, όπως και εγώ, αγαπάει πολύ την μερέντα και την νουτέλα.
Έτσι αποφάσισα να της φτιάξω εγώ ένα άλειμμα σοκολάτας. Αποφάσισα να το
κάνω χωρίς φουντουκάκια, αφού ήθελα να είναι διαφορετικό και δεν είχα
ιδιαίτερη όρεξη να "τους βγάλω το λάδι".
Αρχικά δεν είχα σκοπό να βάλω
σιρόπι καραμέλας, αλλά έβγαζε βουτυρίλα, εκχύλισμα βανίλιας δεν είχα....
πάντως του ταιριάζει πολύ το σιροπάκι, την επόμενη φορά όμως θα βάλω
σιρόπι φράουλας, να θυμίζει λιγάκι από kiss.Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε
όσο εμείς. Η τελευταία φωτογραφία νομίζω τα λέει όλα!
120γρ βούτυρο
200γρ ζαχαρούχο γάλα
100γρ κουβερτούρα κομμένη κομματάκια
Σε μπεν μαρί λιώνω το βούτυρο μαζί με το ζαχαρούχο και αφού
ομογενοποιηθεί το μείγμα το βγάζω από την φωτιά και προσθέτω την κομμένη
κουβερτούρα, ανακατεύω να ομογενοποιηθεί , προσθέτω το σιροπάκι,
ανακατεύω καλά και βάζω το μείγμα μου σε γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει το
βάζω στο ψυγείο.
Ingredients:
My little daughter and I are crazy for nutella! So I decided to make her
my own chocolate spread. I chose not to use hazelnuts since I wanted
to create a new flavor. Caramel syrup matches perfectly with chocolate.
Next time I will try it with strawberry syrup. I hope you enjoy it as
much as we did. The last picture says it all! Take care!
120gr. butter
200gr.sweetened condensed milk
100gr. dark chocolate, cut in small pieces
40gr. caramel syrup
Directions:
Melt butter and condensed milk over a bain marie. When well combined
remove from heat and add chocolate pieces. Stir until well mixed and
finally pour caramel syrup. Stir and empty the spread in a glass jar.
When cool, store in the fridge.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου