ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

0 Ισχυρός σεισμός και τσουνάμι στη Μεσσήνη της Ιταλίας αφήνει πάνω από 75.000 νεκρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επαρχία της Μεσσίνα (Provincia di Messina) είναι επαρχία της Σικελίας στην Ιταλία. Η έκτασή της είναι 3.247 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 657.785 κατοίκους (2005). Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σικελίας και είναι γνωστή για το Στενό της Μεσσήνης που χωρίζει τη Σικελία από την ηπειρωτική Ιταλία.

Στις 28 Δεκεμβρίου 1908, μετά τρεις μέρες από την γιορτή των Χριστουγέννων η πόλη της Μεσσήνης "κοιμόταν". Στη συνέχεια, και τοπική ώρα στις 5:20 π.μ., όλα τα ρολόγια της πόλης ξαφνικά πάγωσαν, στα επόμενα 42 δευτερόλεπτα όταν μια ακολουθία από δονήσεις εδάφους με μέγεθος που κυμαίνεται από 6,7- 7,2R κατέστρεψαν σχεδόν το 90% των κτιρίων της Μεσσήνης. Τον σεισμό σύντομα θα ακολουθήσει ένα τσουνάμι ύψους τουλάχιστον 8 μέτρων το οποίο καταστρέφει τον παραθαλάσσιο ιστό της πόλης, καθώς και μια πυρκαγιά, που ξεκίνησε από την ζημιά που υπέστη το δίκτυο φυσικού αερίου.

Πολλές άλλες πόλεις κατά μήκος των ακτών της Σικελίας και της Ρέτζιο ντι Καλάμπρια της ηπειρωτικής Ιταλίας υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν εντελώς. Ακόμα και σήμερα ο σεισμός της Μεσσήνης παραμένει ένας από του πιο θανατηφόρους σεισμούς στην Ευρώπη, με κατ 'εκτίμηση τουλάχιστον 40.000 θανάτους στην περιφέρεια της Καλαβρίας και άλλους τόσους στη Σικελία και στην περιοχή του πορθμού της Μεσσήνης.


Η νότια Ιταλία έχει μια μακρά και τραγική ιστορία σεισμών. Η κίνηση μεταξύ των δύο λιθοσφαιρικών πλακών της Ευρώπης και της Αφρικής προκαλεί την ιδιαίτερα ενεργό τεκτονική και σε αυτή οφείλονται οι καταστροφικοί σεισμοί της.

Το 1783, μεταξύ 5 Φεβρουαρίου και 28 Μαρτίου, η περιφέρεια της Καλαβρίας γκρεμίστηκε από έξι διαδοχικούς σεισμούς, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές και πάνω από 35.000 θανάτους.

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Νάπολης ξεκίνησε μια μελέτη, με τη συλλογή όλων των στοιχείων και δεδομένων σχετικά με την σεισμική δραστηριότητα της περιοχής με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των καταστροφών και των ζημιών των κτιρίων. Δύο βιβλία εκδόθηκαν, σχετικά με το θέμα το ένα με 569 σελίδες, και αφορά τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και ένα άλλο με 372 σελίδες, που καλύπτει παρατηρήσεις που καταγράφηκαν σε 150 πόλεις και χωριά.

Ο πρώτος χάρτης σεισμικότητας της περιοχής της Μεσογείου με εκτενή έκθεση σχετικά με τους σεισμούς στην Ιταλία, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Ιρλανδό μηχανικό - και αυτοδίδακτο γεωλόγο - Robert Mallet το έτος 1862. Ο χάρτης διαπραγματευόταν κυρίως τον σεισμό του1830.Παρατηρώντας μια εικόνα από τον σεισμό στην Καλαβρία σε ένα επιστημονικό βιβλίο ο Robert, αποφάσισε να μελετήσει και να κατανοήσει τις δυνάμεις που είναι σε θέση να το κάνουν αυτό. Σημείωσε τις ζημίες στις κατασκευές και πως αυτές κατανεμήθηκαν σε «περιοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...