ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

0 Ο Μεγάλος Αδελφός γνωρίζει τα πάντα…

Είμαστε κατά της άρρωστης βίας και της κατάχρησης οπλισμού. Αλλά όχι και έτσι. Τοπική εφημερίδα της πολιτείας της Νέα Υόρκης δημοσίευσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των κατόχων όπλων σε τρεις κομητείες, προκαλώντας σάλο στο διαδίκτυο.

Το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Journal News» είχε τίτλο «Ο κάτοχος όπλου της διπλανής πόρτας: Τι δεν ξέρετε για τα όπλα της γειτονιάς σας». Αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν το μακελειό σε σχολείο του Νιούταουν στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ο Άνταμ Λάνζα σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες, πριν αυτοκτονήσει.

Έτσι, όμως στοχοποιούνται, άνθρωποι, οι οποίοι απλά έχουν όπλο στο σπίτι τους για ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει σε χώρες, όπως π.χ. στην Ελβετία στα πλαίσια της παλλαϊκής άμυνας.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υπήρχε χάρτης, πάνω στον οποίο μπορούσε κάποιος να κλικάρει με το ποντίκι του και να δει το όνομα, τη διεύθυνση και τα είδη όπλων που κατέχει κάθε κάτοχος άδειας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η λίστα είχε διαδοθεί στα social media και συγκεκριμένα στο Facebook ξέσπασε διαμάχη για το αν η εφημερίδα έπρεπε να δημοσιεύσει τα προσωπικά δεδομένα ή όχι.

Ο Μεγάλος Αδελφός κάνει την εμφάνισή του, όπου πρέπει. Θέλουν να προνοήσουν για επόμενα μακελειά ή θέλουν ν’ αφοπλίσουν τους πολίτες; Που θα συγκεντρώσουν τα όπλα και ποιος θα τα χρησιμοποιεί; Κάποιες ερωτήσεις πρέπει να τεθούν.

http://www.pygmi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...