ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

0 Άρης όπως λέμε... Χαβάη

Το έδαφος του πλανήτη έχει εξαιρετικές ομοιότητες με τα εδάφη του νησιού

Μπορεί οι διακοπές στον Άρη να είναι ένα σενάριο που αργεί ακόμη, όμως, ο Κόκκινος Πλανήτης έχει κάτι από... Χαβάη!

Και συγκεκριμένα το έδαφός του.

Το εξερευνητικό ρόβερ που έχει στείλει η NASA, το Curiosity, ανακάλυψε ότι σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, το έδαφος έχει εξαιρετικές ομοιότητες με τα ηφαιστειακά εδάφη της Χαβάης.

Μέσω ακτίνων Χ, το Curiosity ανέλυσε τη σύσταση του εδάφους του Κόκκινου Πλανήτη.

Βρέθηκε λοιπό ότι οι κόκκοι της άμμου περιέχουν κρυστάλλους όπως αυτοί που περιέχονται στα βασαλτικά εδάφη ηφαιστειογενών περιοχών, όπως ακριβώς της Χαβάης.

Οι επιστήμονες θα αξιοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να εξακριβώσουν εάν ο πλανήτης Άρης, ο πλανήτης που μέχρι στιγμής έχει αποδειχτεί ότι μοιάζει περισσότερο στο δικό μας από όλους τους άλλους, φιλοξένησε ζωή σε κάποια φάση της ιστορίας του.

«Δεν είναι αποκλειστικά ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος ανακάλυψη. Τα εδάφη στην επιφάνεια των πλανητών αντανακλούν την έκθεση τους σε ιστορικές διαδικασίες και περιέχουν πληροφορίες για το παρόν αλλά και παρελθόντα κλίματα που επικρατούσαν» δηλώνει ο David Vaniman του Ινστιτούτου Πλανητικής Επιστήμης στο Tucson της Αριζόνα.

Το πρότζεκτ του Curiosity θα διαρκέσει δυο χρόνια, έχει προϋπολογισμό περί τα 2,5 δισ. δολάρια και είναι η πρώτη παρόμοια πλανητική αποστολή από τη δεκαετία του 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...