ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

1 Η πιο πλούσια χώρα της Ευρώπης, εκτος Ε.Ε. και ευρω !!

Τι φταίει στην Ελλάδα και δεν μπορούμε να έχουμε μια αντίστοιχη οικονομία;

Ποια οικονομία σήμερα στην Ευρώπη έχει τα λιγότερα οικονομικά προβλήματα από την παγκόσμια ύφεση;

Η Νορβηγία.
Η χώρα αυτή δεν έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα κρίσης και ύφεσης που κατατρέχουν σχεδον όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Είναι τυχαίο ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει σε μια οικονομία που ΔΕΝ συμμετέχει ούτε στην Ε.Ε. ούτε στην....
Ευρωζώνη;


Όχι βέβαια.


Το γεγονός ακριβώς ότι έχει διατηρήσει την ανεξαρτησία της είναι εκείνο που την έχει προστατέψει από τις οξείες εκδηλώσεις της κρίσης. Οι Νορβηγοί αποφάσισαν να μείνουν έξω από Ε.Ο.Κ. και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Νορβηγία έχει δικό της ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ την νορβηγική κορόνα (το ίδιο ακριβώς η Δανία και η Σουηδία. Το ίδιο πλούσιες χώρες με δικό τους εθνικοί νόμισμα και εξω απο Ε.Ε.). Η Νορβηγία ως ανεξάρτητη χώρα και καλά προστατευμένη εθνική οικονομία έχει το υψηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ στην Ευρώπη.Η Νορβηγία είναι η πιο πλούσια χώρα στην Ευρώπη με τους λιγότερους ανέργους(3%)
Εχει τεράστια οικονομική ανάπτυξη, κυρίως χάρη στην ανακάλυψη και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Η Νορβηγία έχει τον ίδιο φυσικό και ορυκτό πλούτο με την Ελλάδα. Με μια μόνη διαφορά. Αυτή τον αξιοποιεί προς όφελός της υπό καθεστώς κρατικής ιδιοκτησίας και δεν τον ξεπουλάει στον πρώτο τυχόντα επενδυτή της αγοράς.


Η Ελλάδα ώμος έχει σημαντικά «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που δεν έχει η Νορβηγία, όπως π.χ. τεράστιες δυνατότητες αγροτικής και μεταποιητικής ανάπτυξης, αλλά πνίγεται από τις ανοιχτές αγορές και την κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε.


Οι κάτοικοι της Νορβηγιας έχουν το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης σ όλο τον κόσμο, κυρίως χάρη στο πετρέλαιο. Ειναι επισης απ τις μικρότερες χώρες της Ευρωπης σε κατοίκους όπως και η Ελλαδα. Ο πληθυσμός της Νορβηγίας είναι περίπου 4,6 εκατομμύρια κατοικοι. Το 1/4 των κατοίκων ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, περιπου 800.000 σαν την Ελλαδα (μόνο που η Ελλαδα έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους, δηλαδή περίπου το 1/10 δημοσίους υπαλλήλους).

Τι φταίει λοιπόν και στην Ελλάδα δεν μπορούμε να έχουμε μια αντίστοιχη οικονομία;

Το μεγάλο και σπάταλο κράτος; Οι κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι;

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνω σε ολα εκτος απο την λεξη 'κοπριτες' που χαρακτηριζεις τους δημοσιους υπαλληλους.Στο δημοσιο,δεν φταιει παντα ο υπαλληλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...