ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

0 Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναζητεί λογισμικό για να αντλεί πληροφρίες από τα social media

Να προσέχετε τι λέτε και τι γράφετε γιατί σύντομα θα μας φυλακίζουν με το νόμο των πιθανοτήτων, επίσης να προσέχετε τι σκέπτεσθαι γιατί αν πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να "τσιπάρουν" τον πληθυσμό του πλανήτη θα έχουν μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου σας σε πραγματικό χρόνο και θα φροντίζουν για την άμεση "αναδιαπαιδαγώγηση" του εγκεφάλου σας με ταχύρρυθμα "πειστικά" μαθήματα.Η Αστυνομία της Σκέψης στο 1984 του Όργουελ θα είναι πρόσκοποι μπροστά σε αυτά που έρχονται!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναζητά ένα εργαλείο για να αντλεί πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα, όπως υποστηρίζει άρθρο του περιοδικού New Scientist. Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 1 Ιουνίου, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από εταιρείες να δημιουργήσουν το λογισμικό που θα μπορεί να ανιχνεύει συγκεκριμένες λέξεις, πολιτική φρασεολογία καθώς και συμπεριφορές από χρήστες των δημοφιλέστερων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, ήτοι του Facebook και του Τwitter. «Το εν λόγω λογισμικό θα πρέπει να μπορεί να αναλύει συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο σε τουλάχιστον επτά ξένες γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων Κινεζικών κι Αραβικών», καταλήγει η ανακοίνωση...Όπως λεει το δημοσίευμα, μέχρι στιγμής και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις του περιοδικού, κανείς από το Στειτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει δεχτεί να σχολιάσει την υπόθεση. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, περίπου 1 δις. χρήστες του Facebook σε παγκόσμια κλίμακα θα τεθούν κάτω από το άγρυπνο μάτι του «Μεγάλου Αδελφού», θυμίζοντας πάρα πολύ το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Minority Report» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Παρόμοια έκκληση είχε κάνει πριν έξι μήνες και το FBI, που ζητούσε από εταιρείες του χώρου της πληροφορικής να υποβάλουν προτάσεις σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαλείου που θα «βελτίωνε τις τεχνικές συλλογής και διαμοιρασμού χρήσιμων ''open source'' χρήσιμων πληροφοριών». 


Η πρόσκληση, που αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σε ιστοσελίδα με ευκαιρίες εργασίας στον ομοσπονδιακό τομέα, γίνεται για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του Strategic Information and Operations Center (SIOC) με στόχο «να συγκεντρώνει άμεσα σημαντικές open source πληροφορίες και να εντοπίζει σημαντικά γεγονότα, περιστατικά και αναδυόμενες απειλές». 
http://www.apocalypsejohn.com/2012/06/social-media.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...