ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

0 Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο

Οι φυλακές του Κόμη ΜοντεχρήστοΤο Chateau d’If, βρίσκεται στο νησί του If, το μικρότερο νησί του  Αρχιπελάγους Frioul, στη Μεσόγειο Θάλασσα, περίπου ένα μίλι από τον κόλπο της Μασσαλίας στη νοτιοανατολική Γαλλία. 

Κατασκευάστηκε από τον Francois Ι ως μέρος της άμυνας του νησιού. Η χρήση του ως φρούριο όμως ήταν σύντομη. 
 
Πολύ γρήγορα το Chateau d’If μετατράπηκε σε μία από τις πιο αξιοσημείωτες και διαβόητες φυλακές της Γαλλίας.


Πολλοί από τους τροφίμους του ήταν πολιτικοί κρατούμενοι μετά την αποτυχημένη εξέγερση του 1871. Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, το Chateau d’If φιλοξενούσε χιλιάδες θρησκευτικούς φυλακισμένους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Ουγενότοι. Ο πιο διάσημος όμως τρόφιμος 
ήταν ο «Κόμης Μοντεχρήστος» ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Δουμά.


Το Château είναι ένα τετράγωνο, τριώροφο κτίριο με μήκος σε κάθε πλευρά 28 μέτρων. Πλαισιώνεται από τρεις πύργους με πολεμίστρες . Το υπόλοιπο του νησιού, που μετρά μόλις 30.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι βαριά οχυρωμένο με ψηλά τείχη που απέτρεπαν οποιαδήποτε προσπάθεια κρατουμένων να αποδράσουν.
Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο
Πράγματι, μέχρι την συγγραφή του μυθιστορήματος δεν υπήρχε ιστορικό απόδρασης από τις φυλακές Chateau d’If. 
Όμως ο Δουμάς κατάφερε να υφάνει μια απίστευτα έξυπνη ιστορία στο μυθιστόρημά του το 1844, κάνοντας τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μπορεί και να ήταν αλήθεια.
Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο
Ο Δουμάς κατάφερε να συμπεριλάβει και έναν πραγματικό κρατούμενο στην ιστορία, τον Abbe Faria. Ο Faria, πρωτοπόρος υπνωτιστής στη Γαλλία, δίδαξε τον κύριο χαρακτήρα, Έντμοντ Νταντές, έναν τίμιο και φιλήσυχο νεαρό ναυτικό μαθηματικά, επιστήμη και ξένες γλώσσες και τον βοήθησε να δραπετεύσει από τη φυλακή.
Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο
Η φυλακή του Chateau d’If έκλεισε τις πόρτες της το 1890 και άνοιξε για τους τουρίστες που φθάνουν με βάρκα από την Μασσαλία. Δεδομένου ότι η ιστορία του Κόμη Μόντε Κρίστο προσέλκυσε τόση προσοχή, μία τρύπα διαφυγής έχει σκαφτεί σε ένα κελί, που ταΐζει το μύθο.
Σήμερα, στο Chateau d’If έρχονται περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες ετησίως.
Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο

Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο


Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο


Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο


Οι φυλακές του Κόμη Μοντεχρήστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...