ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

0 Φυτεύω φρέσκα φασολάκια στον μπαξέ


Ένα από τα πιο συνηθισμένα λαχανικά που είναι φρέσκα το καλοκαιράκι και κατεψυγμένα όλο το χρόνο είναι το φασολάκι. Και όχι μόνο το πράσινο το συνηθισμένο, το μπανάλ το φασολάκι. Αλλά και το φασολάκι ψάρι και το φασολάκι πουλί.

Το Κηπολόγιο πήρε σπόρους από τις τρεις ποικιλίες φασολάκια και θα σου πει πώς να τα φυτέψεις στον μπαξέ σου.

Μάθε ότι το φασολάκι θέλει κάπου να απλώσει την κορμάρα του, να αναρριχηθεί. Άρα πρέπει να έχεις ή μία επιφάνεια ή στηρίγματα για να αναρριχηθεί εκεί πάνω. Σκέψου ότι κάτι τέτοιο μπορείς να το κάνεις και στο μπαλκόνι σου, αλλά επειδής το Κηπολόγιο είναι πολύ λαρτζ και την έχει δει πολύ μπαξέ φάση, θα σου δείξει φωτορεπορτάζ από φύτευση φασολιού σε μπαξέ, στο αφράτο χώμα, κάτω, στη μάνα γη. Κάπου εδώ να σημειώσω ότι το φασολάκι θα το βρεις σε σπόρο και όχι σε σπορόφυτο, καθώς φυτρώνει πάρα πολύ εύκολα από το σπόρο του. Πάμε, λοιπόν. Βάλε καπελάκι και βγες στον μπαξέ.

Παίρνεις το σπόρο από κάποιο μαγαζί με γεωργικά εφόδια. Σήμερα διαλέξαμε τριών λογιών σπόρους: φασολάκι πράσινο (είναι ο πορτοκαλί σπόρος), φασολάκι καναρίνι - να το πουλί που σου είπα (είναι ο μοβ σπόρος) και φασολάκι μπαρμπούνι - να το και το ψάρι (είναι ο ροζ σπόρος).


Φτιάχνεις πρώτα τα στηρίγματα. Μπορείς να κάνεις ένα τριπλό πυραμιδοειδές σαν αντίσκηνο στήριγμα, και εκεί πάνω θα ανέβουν οι βλαστοί. Άλλος τρόπος είναι να στήσεις πέρα ως πέρα μία σίτα ή κοτετσόσυρμα πλαστικό (σχήμα οξύμωρο) και να είναι η επιφάνεια αναρρίχησης.


Αφού φτιάξεις τα στηρίγματα, βάζεις 2 σπόρους από την ίδια ποικιλία σε τρυπούλες περίπου 5 εκατοστά βαθιά, στη βάση του κάθε στηρίγματος.




Και αυτό ήταν όλο. Και μετά ποτίζεις κανονικά με μπόλικο νεράκι, και σε λίγες μέρες θα τα δεις που θα έχουν φυτρώσει.

Αιμιλία Ροδοπούλου
http://www.kipologio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...