ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

0 Προωθούν ύπουλα το πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα

Εκπτωση 5% στο ΦΠΑ για αγορές μέσω καρτών
Μείωση του ΦΠΑ κατά πέντε μονάδες για αγορές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών προβλέπεται σε πρόταση νόμου την οποία κατέθεσαν, χθες, στη Βουλή 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, εισηγούνται αυτόματη είσπραξη του ΦΠΑ μέσω ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού, καθώς και μείωση του ορίου συναλλαγών με μετρητά από τα 1.500 σε 300 ευρώ.

Οπως επισημαίνεται στην πρόταση νόμου, η «κλοπή» του ΦΠΑ υπερβαίνει ετησίως τα 20 δισ. ευρώ και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα πολλαπλασιάσει τα συνολικά έσοδα, αφού καμία ηλεκτρονική συναλλαγή δεν μπορεί να διαφύγει, με αποτέλεσμα εκτός από την αύξηση των εισπράξεων του ΦΠΑ θα αυξηθούν και τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Τι προτείνουν

Η πρόταση νόμου συντάχθηκε με την αρωγή του ΚΕΠΕ, του καθηγητή Οικονομικών και βουλευτή Κονέκτικατ Δημήτρη Γιάνναρου και των ευρωβουλευτών Μαριλένας Κοπά και Αννυς Ποδηματά.
Πιο αναλυτικά, οι 70 βουλευτές προτείνουν τα ακόλουθα:

Ταυτόχρονα, θα παρέχονται κίνητρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, σε όσους και μόνο όσους επιλέγουν τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για τις συναλλαγές τους, ιδιαίτερα για αυτές κάτω των 300 ευρώ, με στόχο, μέσω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, να πολλαπλασιαστούν τα έσοδα του κράτους από την ανάλογη μείωση της απόκρυψης του ΦΠΑ που υπερβαίνει ετησίως τα 20 δισ. ευρώ.

Εφαρμογή και στην Ελλάδα του ηλεκτρονικού προγράμματος άμεσης και ταυτόχρονης με τις συναλλαγές είσπραξης του ΦΠΑ. Αυτό θα γίνει με την καθιέρωση χωριστού λογαριασμού ΦΠΑ των εμπόρων, απ' όπου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα εισπράττει άμεσα ποσοστό του ΦΠΑ, μέσω λογισμικού προγράμματος, που θα εφαρμόζουν οι τράπεζες για τον αυτόματο διαχωρισμό του ΦΠΑ από το υπόλοιπο ποσό εισπράξεων και την ανάλογη παρακράτηση του ποσοστού υπέρ του Δημοσίου.

Μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ σε 300 ευρώ, που καθιέρωσε πρόσφατα η Βουλγαρία και εφάρμοσε στο παρελθόν τόσο η Νότιος Κορέα όσο και η Αργεντινή, ενώ παρέχεται η εξουσιοδότηση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών να μειώνει περισσότερο το όριο των 300 ευρώ.

Μέρος του ποσού από την ετήσια αύξηση των εσόδων που θα προέλθουν από την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων να κατευθυνθεί σε κοινωνικές πολιτικές, έτσι ώστε να αντισταθμιστούν οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων των πλέον οικονομικά αδύναμων πολιτών και να υλοποιηθούν προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας, αύξησης της απασχόλησης και στήριξης των ανέργων. Το ποσό αυτό υπολογίζεται:

Για ετήσια αύξηση μέχρι του ποσού των 5 δισ. ευρώ 20%.
Για το ποσό πάνω από 5 δισ. και έως 10 δισ. ευρώ 15%.
Και για το ποσό πάνω από 10 δισ. ευρώ ποσοστό 10%.

πηγή
 http://ypogeia-drasi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...