ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

0 Η λευκή τίγρης

Η λευκή τίγρης είναι ένα πανέμορφο, εντυπωσιακό άγριο ζώο. Εκπληκτική ομορφιά και εντυπωσιακή δύναμη συνδυάζονται σ' αυτό το θαυμάσιο ζώο.  
 
Έχει προκύψει από γονιδιακή μετάλλαξη και συγκεκριμένα από το υπολειπόμενο μεταλλαγμένο γονίδιο της τίγρης της Βεγγάλης. 
 
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι σε μία από 10.000 γεννήσεις από τίγρεις της Βεγγάλης θα προκύψει λευκή τίγρης.
Φωτογραφία Shuan Lo
Τα ενδιαιτήματα των λευκών τίγρεων βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και στην κεντρική και νότια Ινδία. Ζουν σε χλοώδεις περιοχές και σε δάση, τα οποία τους προσφέρουν καταφύγιο.
Έχουν μπλε μάτια, ροζ μύτη και λευκή γούνα με καφέ ρίγες.
Φωτογραφία KLIMPIT
Συγκριτικά με τις κανονικές τίγρεις, που δεν έχουν το άσπρο γονίδιο, οι λευκές τίγρεις είναι μεγαλύτερες, τόσο όταν γεννιούνται όσο και σαν ενήλικα ζώα. Το αρσενικό έχει μήκος περίπου 3 μέτρα και βάρος 180-285 κιλά, ενώ το θηλυκό είναι μικρότερο. Στην άγρια φύση ζουν 10-15 χρόνια, ενώ σε συνθήκες αιχμαλωσίας φτάνουν σε ηλικία τα 20 χρόνια.
Φωτογραφία Palefire
Είναι πολύ καλοί κολυμβητές, αλλά δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά στο σκαρφάλωμα. Είναι μοναχικά ζώα και ως επί το πλείστον κυνηγούν τη νύχτα.
Οι λευκές τίγρεις είναι πολύ σπάνια ζώα. 
 Σήμερα αρκετές εκατοντάδες από τα πανέμορφα αυτά ζώα βρίσκονται σε ζωολογικούς κήπους, στους οποίους, λόγω του ασυνήθιστου χρώματός τους, είναι πολύ δημοφιλή.
Φωτογραφία Terence
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι ζώα αλμπίνο. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Μία λευκή τίγρης γεννιέται όταν και τα δύο ζώα που ζευγαρώνουν έχουν το γονίδιο του λευκού χρώματος.
Παρόλο που είναι παράνομο, οι λευκές τίγρεις κυνηγιούνται από λαθροθήρες σε πολλές ασιατικές χώρες.
Φωτογραφία Eustaquio Santimano
Στην κινέζικη αστρολογία θεωρείται τύχη να έχεις γεννηθεί στο έτος της τίγρης. Ας ελπίσουμε λίγη απ' αυτή την τύχη να έχουν και οι λευκές τίγρεις, πριν να είναι πολύ αργά.
Φωτογραφία Velin
Φωτογραφία Eddy Van 3000
Πηγές 1 2 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...