Ναι, και δεν είστε ζώα όταν τρώτε βελανίδια, όταν τρώτε ζώα μήπως είστε; Και νομίζετε ότι με το ΔΝΤ θα την βγάλετε καθαρή; Μάλλον θα σας χρειαστεί σύντομα να γνωρίζετε πως μπορείτε να τραφείτε με βελανίδια ! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να ενδιαφέρονται για τις άγριες τροφές που μας προσφέρει πλούσια και δωρεάν η φύση.
Μέσα στον χρόνο οι διάφοροι πολιτισμοί έμαθαν την διαδικασία να κάνουν ορισμένες τροφές πιο εδώδιμες και εύγεστες τροφές. Πάντοτε διερωτόμουν τι τρώγανε οι πρωτόγονοι πολιτισμοί, ειδικά όταν δεν είχαν ανεπτυγμένη γεωργία. Πάντα ρωτούσα τους φίλους μου και τους συγγενείς “γιατί δεν βλέπουμε μπρόκολα η ντομάτες, σπανάκι, μπιζέλια η κολοκύθια να φυτρώνουν άγρια στα δάση και τα χωράφια; Από πού ήρθανεκαι τι τρώγανε οι άνθρωποι της φύσης;”
Φαντάζομαι ότι πολλά από τα μοντέρνα λαχανικά μας αναπτύχθηκαν από τον άνθρωπο από μικρότερες και αφανείς ποικιλίες τις οποίες βρήκανε στην άγρια φύση. Αυτό το ενδιαφέρον με έκανε να αρχίσω να ψάχνω για τροφή στην φύση.
Πριν λίγες εβδομάδες αγόρασα το βιβλίο Nature’s Garden: A Guide to Identifying, Harvesting, and Preparing Edible Wild Plants του Samuel Thayer έτσι για να μάθω πώς να αναγνωρίζω και να προετοιμάζω διάφορα φυτά από το δάσος. Αυτό το βιβλίο διαφέρει από άλλα του είδους στο ότι περιλαμβάνει λιγότερα φυτά, αλλά μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες στο πώς να τα χρησιμοποιείτε. Διάβασα το εκτεταμένο τμήμα για τα βελανίδια.
Τα βελανίδια ήταν κάποτε μια από τις βασικές τροφές των Αμερικανών Ινδιάνων. Τα μούλιαζαν σε νερό για να φύγουν οι πικρές τανίνες, τα στέγνωναν και τα άλεθαν σε αλεύρι για να κάνουν το γεύμα τους. Παραθέτω δυο εισαγωγές από το κεφάλαιο.
«Επί χιλιάδες χρόνια οι προγονοί μας ζούσαν με βελανίδια σαν μέρος του οικοσυστήματος που αποκαλούσαν σπίτι. Από τους λόφους της Εύφορης Ημισελήνου έως τα μεγάλα δάση της Δυτικής Ευρώπης, από τις ακτές της Ιαπωνίας και της Κορέας, μέσω του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια, από Ανατολικά δάση της Βορείου Αμερικής στα βουνά και τις κοιλάδες του Μεξικού, το βελανίδι ήταν μια λατρεμένη τροφή, βασική όπως το ψωμί. Παρά την μακρά ιστορία τους στην διατροφή των ανθρώπων, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα βελανίδια είναι δηλητηριώδη η μη φαγώσιμα. Ακόμη περισσότερο τα περιφρονούν σαν κάτι κάτω από την αξιοπρέπεια του ανθρώπου να τα καταναλώσει».Είδατε τι ωραία σας την φορέσανε με όπλο την νοοτροπία, τις συνήθειες, την παράδοση, το βόλεμα και την άγνοια; Φάτε λοιπόν τα συμβατικά δηλητηριασμένα τρόφιμα, για να σώσετε την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια σας, που εκτός από τα ΒΙΟ είναι όλα ραδιενεργά με τον κώδικα Alimentarious.Που είναι η Ελληνική εξυπνάδα σας; Καταντήσατε, άρρωστα κουφάρια να σέρνεστε στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, μέσα στην αυτολύπηση; Χαιρετίσματα !
Υπάρχουν πολλά είδη βελανιδιών και ο συγγραφέας δηλώνει πως όλα είναι φαγώσιμα. Ο καιρός συγκομιδής είναι τέλος καλοκαιριού. Πέφτουν από τα δένδρα από το τέλος Αυγούστου έως το μέσον του Οκτωβρίου. Ο συγγραφέας Samuel Thayer έχει πολύ ωραίες φωτογραφίες από τις διάφορες ποικιλίες βελανιδιών, καθώς και φωτογραφίες από βελανίδια τρυπημένα από την Σιταρόψειρα.
- Πρώτα στεγνώνετε τα βελανίδια.
- Αφού στεγνώσουν μπορείτε να τα επεξεργαστείτε με την ησυχία σας.
- Αφού τα επεξεργαστείτε σε μορφή χοντρού αλευριού μπορείτε να κάνετε ζύμη για πίτσα, πίτες, να το προσθέσετε στις σούπες, μπουρεκάκια και ότι άλλο θέλετε.
Διάβασε κι άλλες συνταγές και υλικά Δύναμης, για μια Υπέρ-τροφή. ΕΔΩ
Αλλά κι ΕΔΩ
http://miastala.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου