ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

0 Θα μειώσουν τα δίδακτρα τα φροντιστήρια λόγω κρίσης

Θα μειώσουν τα δίδακτρα τα φροντιστήρια λόγω κρίσης
Την πρόθεση να προχωρήσει σε μείωση των τιμοκαταλόγων της δηλώνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας και το ποσό της μείωσης των διδάκτρων θα οριστεί μετά από διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κ. Πετρόπουλο, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον Μάιο που συγκροτούνται τα θερινά τμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας, η οικονομική κρίση έχει σημάνει ουσιαστικά το τέλος των ιδιαίτερων μαθημάτων και το υπερβολικό κόστος των ιδιαιτέρων μαθημάτων έχει οδηγήσει πολλές οικογένειες στα φροντιστήρια. Αντιθέτως εκτιμάται ότι από τα φροντιστήρια λόγω της οικονομικής κατάστασης απομακρύνονται οι «κακοί» μαθητές που στόχος ήταν απλώς το απολυτήριο του λυκείου και οι οικογένειες τους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Στο μεταξύ, όπως συμπληρώνει η ομοσπονδία, μένουν στα φροντιστήρια με θυσίες και πολλές φορές αρκετά μεγάλα οφειλόμενα ποσά - ακόμα και της προηγούμενης χρονιάς - οι καλοί μαθητές που στοχεύουν να μπουν στο πανεπιστήμιο.

Η πτώση στον αριθμό των μαθητών που παρακολουθούν φροντιστήριο υπολογίζεται στο 10% - 20% και μεγαλύτερη διαρροή μαθητών υπάρχει στην Α Λυκείου, μικρότερη στη Β Λυκείου, και σχεδόν καθόλου στη Γ Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Φροντιστών Αττικής (Σ.Ε.Φ.Α) έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση των διδάκτρων σε σχέση με πέρυσι κατά 20%.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι οι τιμές για 6 ώρες φροντιστήριο σε παιδί της Α Γυμνασίου, τη σχολική χρονιά 2010-2011 ήταν 1.760 ευρω και φέτος είναι 1.410 ευρώ, οι 9 ώρες για τη Β Γυμνασίου από 2.610 ευρώ την περσινή σχολική χρονιά διαμορφώνονται σε 2.220 ευρώ και οι τιμές αυξάνονται όσο προχωρεί η εκπαιδευτική βαθμίδα και τελικά διαμορφώνονται τα δίδακτρα για τη Γ Λυκείου (14 ώρες ) από 4.280 ευρώ σε 4.070 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...