Την αγάπη μου για τα ζυμαρικά, την έχετε καταλάβει, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από ένα δείπνο αγάπης !!!! Τι καλύτερο από φρέσκα ζυμαρικά που θα έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας ;;; Ένα ορεκτικό, δυο καρδιές γεμάτες τυράκι.... Μοιραστείτε τες !!!!
Υλικά (για 2 άτομα, ως ορεκτικό-5 καρδιές)
100γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
10γρ αλάτι
για την γέμιση
100γρ τυρί κρέμα
50γρ blue cheese
Εκτέλεση
Πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια βάζω το ζυγισμένο και κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το κάνω σαν ένα μικρό βουναλάκι. Ανοίγω μια τρύπα-κρατήρα στην μέση του βουνού- ηφαιστείου και ρίχνω μέσα το αυγό. Με ένα μεγάλο πηρούνι, χτυπάω το αυγό και σιγά σιγά το ενσωματώνω με το αλεύρι. Στην συνέχεια πιάνω το ζυμαράκι με τα χεράκια μου και το ζυμώνω με αγάπη και υπομονή. Το ζύμωμα μου αρέσει πολύ, το νοιώθω σαν ψυχοθεραπεία.... Το ζυμαράκι μου πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστικό.
Πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια βάζω το ζυγισμένο και κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το κάνω σαν ένα μικρό βουναλάκι. Ανοίγω μια τρύπα-κρατήρα στην μέση του βουνού- ηφαιστείου και ρίχνω μέσα το αυγό. Με ένα μεγάλο πηρούνι, χτυπάω το αυγό και σιγά σιγά το ενσωματώνω με το αλεύρι. Στην συνέχεια πιάνω το ζυμαράκι με τα χεράκια μου και το ζυμώνω με αγάπη και υπομονή. Το ζύμωμα μου αρέσει πολύ, το νοιώθω σαν ψυχοθεραπεία.... Το ζυμαράκι μου πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστικό.

Αν θέλετε να φτιάξετε καρδούλες και δεν έχετε κουπάτ καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από χαρτόνι στο επιθυμητό μέγεθος , για να την χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το blue cheese με το τυρί κρέμα και το αφήνω στην άκρη.


Επειδή η γέμιση είναι αρκετά δυνατή λόγω του blue cheese, σας προτείνω μια πολύ απλή ας πούμε σάλτσα. Όταν ρίξτε τα ραβιόλια στην κατσαρόλα να βράσουν, βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κουταλίες της σούπας βούτυρο και 10 φύλλα φασκόμηλο, αφήνω το βούτυρο να λιώσει και να αρωματιστεί και μετά προσθέτω τα έτοιμα ραβιόλια.
Σερβίρω και μοιράζομαι την καρδιά μου με όποιον αγαπώ.
Τα φρέσκα ζυμαρικά, θέλουν βράσιμο σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό.
Την παραπάνω διαδικασία για την ζύμη μπορείτε να την ακολουθήσετε για να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά, ανοίξτε το φύλλο σας και κόψτε το όπως σας αρέσει!!!!
Παίξτε με την γέμιση, αλλάξτε την, δοκιμάστε ότι σας αρέσει, μην φοβάστε... Αν δεν βάλετε blue cheese, δοκιμάστε τα με μια σάλτσα ντομάτα-βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου