ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

0 Σπιτικά Ραβιόλια με σάλτσα φασκόμηλου, καρδιά μου


Την αγάπη μου για τα ζυμαρικά, την έχετε καταλάβει, δεν θα μπορούσαν να λείψουν από ένα δείπνο αγάπης !!!! Τι καλύτερο από φρέσκα ζυμαρικά που θα έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας ;;; Ένα ορεκτικό, δυο καρδιές γεμάτες τυράκι.... Μοιραστείτε τες !!!!

Υλικά (για 2 άτομα, ως ορεκτικό-5 καρδιές)


για την ζύμη
100γρ αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 αυγό
10γρ αλάτι


για την γέμιση
100γρ τυρί κρέμα
50γρ blue cheese

Εκτέλεση

Πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια βάζω το ζυγισμένο και κοσκινισμένο αλεύρι, μαζί με το αλάτι και το κάνω σαν ένα μικρό βουναλάκι. Ανοίγω μια τρύπα-κρατήρα στην μέση του βουνού- ηφαιστείου και ρίχνω μέσα το αυγό. Με ένα μεγάλο πηρούνι, χτυπάω το αυγό και σιγά σιγά το ενσωματώνω με το αλεύρι. Στην συνέχεια πιάνω το ζυμαράκι με τα χεράκια μου και το ζυμώνω με αγάπη και υπομονή. Το ζύμωμα μου αρέσει πολύ, το νοιώθω σαν ψυχοθεραπεία.... Το ζυμαράκι μου πρέπει να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστικό.

Αν μετά από αρκετό ζύμωμα (8 λεπτά) συνεχίζει να κολλάει στα χέρια σας προσθέστε λίγο αλευράκι, αν σας φαίνεται πολύ στεγνή, βρέξτε τα χεράκια και ζυμώστε ξανά. Τυλίγω την ζύμη μου με μεμβράνη και την αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Αν θέλετε να φτιάξετε καρδούλες και δεν έχετε κουπάτ καρδιάς, κόψτε μια καρδιά από χαρτόνι στο επιθυμητό μέγεθος , για να την χρησιμοποιήσετε σαν πατρόν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το blue cheese με το τυρί κρέμα και το αφήνω στην άκρη.

Παίρνω ένα κομμάτι από το ζυμάρι μου και το υπόλοιπο το τυλίγω πάλι με μεβράνη. Το ανοίγω λίγο με έναν πλάστη, αν το "έχετε" ανοίξτε το ζυμαράκι σας με τον πλάστη, να γίνει πολύ λεπτό, αλλιώς χρησιμοποιήστε μια μηχανή που ανοίγει φύλλο, περάστε το από την μηχανή σας, πρώτα στην μεγάλη σκάλα και μετά στις πιο μικρές. Αν το φύλλο σας κολλάει, ρίξτε του λίγο, πολύ λίγο αλευράκι.

Αφού λοιπόν έχουμε ανοίξει το φύλλο μας, το ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω την καρδιά μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού όταν μαγειρεύουμε πρέπει να το κάνουμε με αγάπη!!!!! Και κόβουμε με ένα μαχαιράκι. Βάζουμε πάνω γέμιση και από πάνω ένα φύλλο και το γυρίζω με την βοήθεια της λαδόκολλας ανάποδα, πιέζω με τα χέρια μου στο περίγραμμα της καρδιάς, να κολλήσουν τα φύλλα και κόβω με το μαχαιράκι μου προσεκτικά. Με ένα πηρουνάκι, πιέζω τις άκρες να κολλήσουν καλά για να κρατήσουν μέσα τους την παιχνιδιάρα γέμιση.

Τα αφήνω στην άκρη να στεγνώσουν για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Είτε τα μαγειρεύω αμέσως είτε τα βάζω μέσα σε ένα τάπερ πάνω σε λαδόκολλα και τα σκεπάζω με λαδόκολλα, κλείνω το τάπερ και τα βάζω στο ψυγείο για να τα μαγειρέψω την επόμενη μέρα.

Αν τα βράσετε την ίδια μέρα θα χρειαστούν περίπου 4 λεπτά βράσιμο, ενώ την επόμενη 6 λεπτά (εξαρτάται από το πάχος του φύλλου σας).


Επειδή η γέμιση είναι αρκετά δυνατή λόγω του blue cheese, σας προτείνω μια πολύ απλή ας πούμε σάλτσα. Όταν ρίξτε τα ραβιόλια στην κατσαρόλα να βράσουν, βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κουταλίες της σούπας βούτυρο και 10 φύλλα φασκόμηλο, αφήνω το βούτυρο να λιώσει και να αρωματιστεί και μετά προσθέτω τα έτοιμα ραβιόλια.
Σερβίρω και μοιράζομαι την καρδιά μου με όποιον αγαπώ.
Προσοχή το αυγό να είναι φρέσκο!!!! από γνωστό κοτέτσι ή βιολογικό!!!!!!
Τα φρέσκα ζυμαρικά, θέλουν βράσιμο σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό.
Την παραπάνω διαδικασία για την ζύμη μπορείτε να την ακολουθήσετε για να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά, ανοίξτε το φύλλο σας και κόψτε το όπως σας αρέσει!!!!
Παίξτε με την γέμιση, αλλάξτε την, δοκιμάστε ότι σας αρέσει, μην φοβάστε... Αν δεν βάλετε blue cheese, δοκιμάστε τα με μια σάλτσα ντομάτα-βασιλικού.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...