ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

0 Δέκα θαύματα της φύσης: μια λίστα απέραντης φυσικής ομορφιάς

Εάν το γραφείο και η καθημερινότητά σας, σας έχουν κάνει να ξεχάσετε τι πραγματικά σημαίνει ομορφιά της φύσης και ποικιλότητα του πλανήτη γη, θαυμάστε και εμπνευστείτε από τα παρακάτω αξέχαστα τοπία.

Νερό, φωτιά και πάγος, συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο - από γιγαντιαία σπήλαια κρυστάλλων, μέχρι εντυπωσιακά ηφαίστεια λάσπης και βραχώδεις σχηματισμούς που μοιάζουν με έργα τέχνης.
Εάν το γραφείο και η καθημερινότητά σας, σας έχουν κάνει να ξεχάσετε τι πραγματικά σημαίνει ομορφιά της φύσης και ποικιλότητα του πλανήτη γη, εμπνευστείτε από τα παρακάτω θαυμαστά τοπία.


1. Pulpit Rock, Preikestolen, Noρβηγία
Με 604 μέτρα να χωρίζουν ένα επίπεδο οροπέδιο από το φιορδ Lysefjord ( www.visitnorway.com/Product/?pid=31157 ), χωρίς κιγκλιδώματα ασφαλείας, αυτό σίγουρα δεν είναι το καλύτερο μέρος για όσους πάσχουν από υψοφοβία.
Κρατηθείτε σε ασφαλή απόσταση από την άκρη και απολαύστε την υπέροχη θέα από την κορυφή Kjerag, στα 984 μέτρα ( www.visitnorway.com/en/Product/?pid=77590 ). Το Preikestolen βρίσκεται νότια της Jørpeland. Από το πάρκινγκ θα πρέπει να περπατήσετε περίπου μιάμιση ώρα μέχρι το σημείο που αναφέραμε.

2. Gran Salar de Uyuni, Βολιβία
Το Gran Salar de Uyuni ( www.uyuniland.com/gles_001/uyuni_001.php ) -η μεγαλύτερη αλατολίμνη του κόσμου, που βρίσκεται σε ύψος 3.656 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας- στη νότια Βολιβία, περιλαμβάνει περισσότερα από 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα αλατιού και μοιάζει περισσότερο σαν έρημος, παρά σα λίμνη. Το επίπεδο, λευκό τοπίο προκαλεί οφθαλμαπάτες και αντανακλά τα εντυπωσιακά χρώματα. Υπάρχει ακόμη και ένα ξενοδοχείο, κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από αλάτι και ένα νησί στη μέση της λίμνης, όπου φυτρώνουν κάκτοι. Το Gran Salar de Uyuni βρίσκεται 533 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λα Παζ και 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ποτοσί.
3. Κρατήρας Ngorongoro, Tανζανία
Ο κρατήρας Ngorongoro είναι η… Εδέμ της Αφρικής. Δημιουργήθηκε όταν ένα τεράστιο ηφαίστειο εξερράγη 2-3.000.000 χρόνια πριν και η καλντέρα του 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων αποτελεί πλέον καταφύγιο της άγριας πανίδας της Αφρικής. Λιοντάρια, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες και βουβάλια είναι το «Big Five» ανάμεσα σε περίπου 25.000 ζώα και σχεδόν κάθε είδος που υπάρχει στην Ανατολική Αφρική. Πέρα από αυτό, ο κρατήρας προσφέρει εντυπωσιακή θέα, ιδιαίτερα κατά την ανατολή του ηλίου. Από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο, μπορείτε να πετάξετε ή να οδηγήσετε 55 χιλιόμετρα για την Αρούσα, απ’ όπου μπορείτε να οργανώσετε εκδρομές και διαμονή εντός και εκτός του κρατήρα: www.ngorongorocrater.org/ .

4. Paria Canyon, Arizona, HΠΑ
Ο ποταμός Paria στη βόρεια Αριζόνα, σκάλισε τη δική του, μικρότερη εκδοχή του Grand Canyon! Μερικοί από τους βραχώδεις σχηματισμούς, όπως το The Wave, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί.
Οι επισκέπτες χρειάζονται άδεια από το Bureau of Land Management για να επισκεφτούν το σημείο.
Ο σταθμός Paria Contact βρίσκεται 69 χιλιόμετρα ανατολικά τoυ Kanab ( www.blm.gov ).

5. Ηφαιστειακές εκρήξεις στο Στρόμπολι, Ιταλία
Μέρος των Αιολικών νησιών ανοικτά των ακτών της Σικελίας, το Στρόμπολι ( www.swisseduc.ch ) είναι ένα μικρό ηφαιστειογενές νησί με αρκετές εκατοντάδες… γενναίους κατοίκους. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ηφαίστεια, το Στρόμπολι εκλύει συνεχώς λάβα, τέφρα και αέριο. Συναρπαστικό για τους ηφαιστειολόγους, αλλά και προκλητικό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να δουν τη λάβα να ξεχύνεται μπροστά στα μάτια τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια εκδρομή με σκάφος γύρω από το νησί το βράδυ.

6. Ηφαίστεια λάσπης του Gobustan, Αζερμπαϊτζάν
Φωτογραφία:http://nature.new7wonders.com/archives/wonder/mud-volcanoes
Στο σεληνιακό τοπίο του Gobustan, 65 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού, παχιά γκρίζα λάσπη αναβλύζει τακτικά από μικρά ηφαίστεια ( http://nature.new7wonders.com/archives/wonder/mud-volcanoes ). Πιστεύεται ότι η λάσπη αυτή έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, γι 'αυτό μην εκπλαγείτε αν δείτε ανθρώπους να ξαπλώνουν και να αλείφονται με αυτήν. Παρατηρήστε τις ρωμαϊκές επιγραφές της περιοχής και την πετρογλυφική τέχνη στα βράχια.

7. Jeita Grotto, Nahr al-Kalb Valley, Λίβανος
Φωτογραφία: www.jeitagrotto.com
Δεκαοκτώ χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βηρυτού, αυτές οι υπόγειες σπηλιές είχαν κατοικηθεί κατά την προϊστορική εποχή και συνεχίζουν να προσελκύουν και σήμερα τους ανθρώπους, με τα ζωηρά τους χρώματα και τους σχηματισμούς σταλακτιτών (εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος σταλακτίτης του κόσμου). Οι σπηλιές αποτελούνται από ένα δίκτυο θαλάμων -με ένα ανώτερο και ένα κατώτερο επίπεδο- απλώνονται σε εννέα χιλιόμετρα και είναι προσβάσιμες από ένα υπόγειο ποτάμι. Η πλησιέστερη πόλη είναι η Juniyah, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά. Η επίσκεψη διαρκεί δύο ώρες ( www.jeitagrotto.com ).

8. Παράκτιο μονοπάτι Pembrokeshire Coast Path National Trail, Ουαλία, Ηνωμένα Βασίλειο
Θεωρείται ως ένα από τα 10 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας στον κόσμο και εκτείνεται 300 χιλιόμετρα από το St. Dogmaels στο Amroth, στη νοτιοδυτική Ουαλία. Ο καιρός είναι συχνά βροχερός και με ανέμους, αλλά αν σταθείτε τυχεροί και πετύχετε μια ηλιόλουστη ημέρα, θα μπορέσετε να θαυμάσετε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του πλανήτη μας. Αρωματικοί ακανθώδεις θάμνοι και πολύχρωμα φυτά στολίζουν το μονοπάτι, ενώ φώκιες κολυμπούν στα νερά λίγο πιο κάτω. Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο. Λεπτομέρειες σχετικά με ξεναγήσεις και δραστηριότητες, θα βρείτε στο http://nt.pcnpa.org.uk/website/sitefiles/nt_page.asp?PageID=2 .

9. Λίμνη Pangong Tso, Ινδία, Κίνα
Αυτή η βαθιά λίμνη αλμυρού νερού στα Ιμαλάια ( http://indiantraveljourney.com/pangong-tso-ladakhs-high-altitude-lake ), σε υψόμετρο 4.350 μέτρων, βρίσκεται σε μια επίμαχη περιοχή των συνόρων μεταξύ της Ινδίας και του Θιβέτ. Τα αραιά στρώματα του αέρα κάνουν τα χρώματα και την καθαρότητα της λίμνης έντονα. Για να φτάσετε στην Pangong Tso, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν ορεινό δρόμο από την ινδική πόλη Λεχ για 4-5 ώρες, αλλά θα χρειαστεί να πάρετε άδεια από εξουσιαδοτημένη εταιρεία.

10. Βουνό Roraima, Guyana/Brazil/Venezuela
Η απάντηση της Νότιας Αμερικής στο διάσημο Uluru (γνωστό και ως Ayers Rock), το δεύτερο μεγαλύτερο μονόλιθο του κόσμου στο κέντρο της αυστραλιανής ερήμου, είναι αυτό το εντυπωσιακό οροπέδιο από ψαμμίτη που περιβάλλεται από όλες τις πλευρές του από βράχια 400 μέτρων, δημιουργώντας ένα απομονωμένο και μοναδικό οικοσύστημα. Προτιμήστε την ανάβαση από την πλευρά της Βενεζουέλας. Η διαδρομή Paratepui είναι η ευκολότερη για μη έμπειρους ορειβάτες ( www.besthike.com/southamerica/venezuela/roraima.html ).
 http://www.clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...