ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

0 ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κήρυξαν 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Σάββατο Χωρίς τρένα, πλοία, λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κήρυξαν 48ωρη απεργία για Παρασκευή και Σάββατο
  
  Σαρανταωκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή και το Σάββατο (10-11 τρέχοντος) αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προβλέψεις του νέου μνημονίου με την τρόικα.

Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τις ημέρες της απεργίας και κεντρικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.  

Οι αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου που συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, έλαβαν σήμερα, Πέμπτη, τα συνδικάτα.

Χωρίς τρένα και πλοία για 48 ώρες

Κανένα τρένο του εθνικού και του προαστιακού σιδηροδρόμου δεν θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) συμμετέχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, το Μετρό δεν θα συνδέεται με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, αφού κανένας συρμός δεν θα κυκλοφορεί πέραν του σταθμού «Δουκίσσης Πλακεντίας».

«Μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 7 Φλεβάρη, Κυβέρνηση και Τρόικα αγνοώντας τα αιτήματα των εργαζομένων προχώρησαν και εξαπέλυσαν τη χειρότερη επίθεση των τελευταίων 10ετιών απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τους απόμαχους της δουλειάς. Οι κυβερνώντες με τον πιο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς να διαθέτουν την κοινωνική νομιμοποίηση συμφώνησαν να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της χώρας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΣ.

Μάλιστα, πέραν της συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις, η ΠΟΣ καλεί τους σιδηροδρομικούς σε αποκλεισμό της Βουλής την Κυριακή.

Επίσης «δένουν» και τα πλοία στα λιμάνια, το 48ωρο της απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ενώ θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.


Συλλαλητήρια την Πέμπτη από το ΠΑΜΕ

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης υπάλληλοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, φορείς των οποίων την κατάργηση προβλέπει το μίνι Μνημόνιο.

Παράλληλα, πορεία πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από τη Χαλκοκονδύλη και ανεβαίνουν τη Σταδίου, χωρίς να έχει κλείσει ο δρόμος για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης, συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, σε διάφορες πόλεις της χώρας το ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα (17:30, Πεδίον του Άρεως), Πειραιά (18:30, πλατεία Κοραή), Θεσσαλονίκη (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (18:00, πλατεία Γεωργίου), Ηράκλειο (19:00, πλατεία Ελευθερίας) και αλλού.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και την Παρασκευή στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (Παρασκευή-Σάββατο), ως απάντηση στα νέα μέτρα.

 Το πρωί συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΓΣΕΕ ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο των κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών. Τελικά αποφάσισε 48ωρη απεργία όπως τελικά και η ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...