ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

0 Γερμανία: Την… πλήρωσαν για να την δανείσουν!


Σε αρνητικό έδαφος διαμορφώθηκε για πρώτη φορά το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που διενήργησε τη Δευτέρα το γερμανικό δημόσιο. Καθώς η επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μοιάζει ακόμα μακρινό σενάριο, οι επενδυτές δείχνουν πλέον πρόθυμοι να χάσουν μέρος της αξίας της επένδυσής τους προκειμένου να έχουν την ασφάλεια και την προστασία των γερμανικών τίτλων.




Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ άντλησε στη σημερινή δημοπρασία 3,9 δισ. ευρώ με την μέση απόδοση να διαμορφώνεται για πρώτη φορά κάτω από το 0%, στο -0,0122%. Στόχος της Γερμανίας ήταν να πουλήσει 4 δισ. ευρώ σε έντοκα λήξεως στις 11 Ιουλίου του 2012.

Διαβάστε περισσότερα...
Ο βαθμός κάλυψης διαμορφώθηκε στο 1,8 από το 3,8 που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 5ης Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι η απόδοση στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία ήταν 0,0005%.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία αποτελεί την τρίτη χώρα, μετά την Ελβετία και την Ολλανδία, που πετυχαίνει αρνητικό επιτόκιο σε δημοπρασία κρατικών τίτλων.

Η αρνητική απόδοση αντικατοπτρίζει την τιμολόγηση των ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, υποδεικνύοντας ισχυρή ζήτηση για τους γερμανικούς τίτλους που θεωρούνται ως το ασφαλέστερο asset στην τρέχουσα κατάσταση υψηλής αβεβαιότητας», σχολίασε ο στρατηγικός αναλυτής της Barclays Capital, Giuseppe Maraffino.

http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_4461.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...