ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

0 Η Ελλάδα διακρίνεται στις λίστες ξένων τουριστικών εντύπων και το 2012


Μετέωρα
Η αρχή κάθε έτους είναι κλασικά η περίοδος που ο ταξιδιωτικός τύπος βγάζει τις λίστες με τους προορισμούς που προτείνει για το νέο χρόνο. Το ότι η Ελλάδα κατακτά μία θέση σε πολλές από αυτές δεν αποτελεί σοβαρή είδηση. Αυτό που αποτελεί σημαντική έκπληξη είναι το γεγονός ότι φέτος μεγαλύτερο βάρος δίνεται στην Ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στα νησιά.




Trip Advisor

Όνομα λίστας: 15 Destinations on the Rise
Θέση Ελλάδας: 9η


Χανιά
Στην 9η θέση της λίστας του κατατάσσει το Trip Advisor τα Χανιά λέγοντας:
«Είναι σα να βρίσκεστε στη Μικρή Βενετία, ή κάτι πολύ παρεμφερές. Τα Χανιά, στο δυτικό άκρο της Κρήτης, ήταν υπό Βενετική κατοχή τον 13ο αιώνα και ένα μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής της πόλης εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει αυτή την επιρροή. Το ενετικό λιμάνι είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ χαζεύοντας τον κόσμο που περνάει. Εξερευνήστε τα καταστήματα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης και φροντίστε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για ημερήσιες εκδρομές σε κοντινές παραλίες.
Ολόκληρη η λίστα είναι:
Τάλιν, Εσθονία
Riga, Λετονία
Μόσχα, Ρωσία
Ζυρίχη, Ελβετία
Fethiye, Τουρκία
Seminyak, Ινδονησία
Vilnius, Λιθουανία
Όστιν, Τέξας
Χανιά, Ελλάδα
Chaweng, Ταϊλάνδη
Μπορντό, Γαλλία
Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία
Λιόν, Γαλλία
Essaouira, Μαρόκο
Mendoza, Αργεντινή



Frommer’s

Όνομα λίστας: Top Destinations 2012 Reader Nominations
Θέση Ελλάδας: 6η


Μικρή Πρέσπα
Χωρίς να την κατατάσσει σε κάποια συγκεκριμένη θέση της λίστας του, το Frommer’s έχει να πει για τη χώρα μας τα καλύτερα. «Η Ελλάδα είναι, φυσικά, η γη των αρχαίων χώρων και των αρχιτεκτονικών θησαυρών, με την Ακρόπολη στην Αθήνα, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το παλάτι της Κνωσού να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα γνωστότερα και καλύτερα σχετικά μνημεία. Αλλά η Ελλάδα έχει πολλά περισσότερα: είναι γεμάτη από παλιά θεαματικά φυσικά αξιοθέατα – όπως για παράδειγμα η καλντέρα της Σαντορίνης και οι γκρίζες πέτρινες πυραμίδες των Μετεώρων -, καθώς και μοντέρνα κομψά μουσεία και πολυτελή θέρετρα.»
Ολόκληρη η λίστα είναι:
Χαβάη
Τουρκία
Παρίσι, Γαλλία
Κόστα Ρίκα
Νότια Αμερική
Ελλάδα
Κίνα
Αίγυπτος
Νέα Ζηλανδία
Ιταλία



National Geographic

Όνομα λίστας: Best of the World 2012: Best Trips 2012
Θέση Ελλάδας: 14η



Μετέωρα
Επηρεασμένο από τον διάσημο φιλέλληνα Πάτρικ Λι Φέρμορ, το National Geographic εκθειάζει τη χώρα μας εστιάζοντας μάλιστα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και όχι στα νησιά. Ο Φέρμορ, που εδώ και πολλά χρόνια κατοικούσε στην Ελλάδα, θεωρούσε ότι για να εκτιμήσει κανείς την χώρα πρέπει να στερηθεί της γρήγορης και εύκολης ικανοποίησης των παραθαλάσσιων θέρετρων. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια της ζωής του διέμενε στην Καρδαμύλη που, απ’ ότι πίστευε, ήταν «όσο πρέπει απρόσιτη για να μη κινδυνέψει ποτέ σοβαρά από τον τουρισμό». Όπως λέει και το National Geographic «ευτυχώς είχε δίκιο». «Ενώ ορισμένα νησιά έχουν στιγματιστεί από άναρχη ανάπτυξη», συνεχίζει το National Geographic, «και καθώς η χώρα παλεύει με τη χειρότερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας της, η ελληνική ενδοχώρα διατηρεί ανόθευτη τη γοητεία της. Αναζητώντας μανιτάρια στην Ήπειρο, κάνοντας bird spotting ροζ πελεκάνων στη λίμνη Πρέσπα, ακούγοντας αιθέριες ψαλμωδίες στα μοναστήρια των Μετεώρων – υπάρχουν ακόμα περιοχές στην Ελλάδα, όπου ο χρόνος σταμάτησε. Πρέπει απλά να ξέρετε πού να κοιτάξετε.»

Ολόκληρη η λίστα είναι:
Ισλανδία
Koh Lipe, Ταϊλάνδη
Δρέσδη
Istria, Κροατία
Βόρεια Κολομβία
Ηφαίστεια Virunga
Κόστα Μπράβα
Sonoma, Καλιφόρνια
Muskoka, Οντάριο
Ομάν
Λονδίνο
Γουατεμάλα
Σρι Λάνκα
Ελλάδα
Μπέλφαστ, Ιρλανδία
Νέα Ζηλανδία
Παναμάς
Περού
Πίτσμπουργκ
Μογγολία



Boots n All

Όνομα λίστας: Best 10 Destinations for Indie Travelers in 2012
Θέση Ελλάδας: 9η


Μυστράς
Κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 9η θέση της λίστας του, το Boots n  All, έχει να πει τα εξής για τη χώρα μας:

«Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε “Ελλάδα”. Τι βλέπετε; Το πιο πιθανό είναι ότι θα δείτε λευκά σπίτια χτισμένα σε λόφους και από κάτω τους το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου. Πιθανότατα κάπου εκεί θα υπάρχουν και μερικοί γέροι έλληνες που κάθονται σε ένα παγκάκι μιλώντας και πίνοντας. Ίσως να υπάρχει ακόμα ένας ψαράς που ξεφορτώνει τη ψαριά του στο λιμάνι, ενώ στο βάθος ακούς κόσμο να φωνάζει “Όπα”. Η Ελλάδα όμως είναι πολλά περισσότερα από τη σούμα των 6.000 και βάλε νησιών της. Το τέλειο σκηνικό που βλέπουμε σε καρτ-ποστάλ υπάρχει μεν, αλλά δεν αντιπροσωπεύει παρά ένα μικρό μέρος της ελληνικής εμπειρίας.

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η Ελλάδα βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας της. Όμως, όπως συμβαίνει συνήθως, αυτό που είναι κακό για τους ντόπιους μπορεί να είναι πολύ καλό για τους επισκέπτες, ειδικά αυτούς που είναι πρόθυμοι να αποκλίνουν από την πεπατημένη διαδρομή και να αναζητήσουν μερικές από τις λιγότερο γνωστές τοποθεσίες της Ελλάδας. Νησιά όπως η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα αστέρια του ελληνικού τουρισμού, αλλά υπάρχουν ακόμα πάνω από 200 άλλα κατοικημένα νησιά για να εξερευνήσει κανείς. Επίσης, μη ξεχνάτε ότι ενώ σχεδόν κάθε επισκέπτης περνά τουλάχιστον μια νύχτα στην Αθήνα, πολύ λιγότεροι επισκέπτονται την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Έτσι όσοι αποφασίσουν να εξερευνήσουν τα ερείπια του Μυστρά ή να κάνουν πεζοπορία στους γκρεμούς και τα μοναστήρια των Μετεώρων, θα δούνε μια πολύ διαφορετική πλευρά της Ελλάδας.

Ολόκληρη η λίστα είναι:

Βόρια Κορέα
Τάλιν, Εσθονία
Κάιρο, Αίγυπτος
Χιλή
Νότια Αφρική
Copas, Honduras
Cairns, Αυστραλία
Halifax, Nova Scotia, Καναδάς
Ελλάδα
Κούβα

 http://www.thea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...