Με γάλα από καμήλα, θα γεμίσουν το προσεχές διάστημα τα ράφια των ευρωπαϊκών σούπερ- μάρκετ! Ομάδα επιστημόνων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υποστηρίζει ότι το γάλα της καμήλας είναι τόσο υγιεινό και θρεπτικό που μπορεί να συγκριθεί ακόμη και με το μητρικό!
Η γεύση του θυμίζει έντονα το αγελαδινό γάλα, αλλά η σύνθεσή του μοιάζει σημαντικά με εκείνη του μητρικού, λένε, και προσθέτουν ότι μπορεί να καταναλώνεται άφοβα από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, αφού δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση.
Σύμφωνα με τον Ούλριχ Γουερνέρι, επιστημονικό διευθυντή του Εργαστηρίου Κτηνιατρικής Ερευνας του Ντουμπάι, το γάλα καμήλας, περιέχει πέντε φορές περισσότερη βιταμίνη C από το γάλα αγελάδας, λιγότερα λιπαρά, λιγότερη λακτόζη και περισσότερη ινσουλίνη, αποτελώντας έτσι μία καλή λύση για διαβητικούς και άτομα με δυσανεξία.
Υπάρχουν βεβαίως και μη τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για το γάλα καμήλας, όπως εκείνη που αναφέρεται στο Κάμα Σούτρα! Λίγες κουταλιές γάλα σε συνδιασμό με μέλι, μπορούν να οδηγήσουν σε ...24ωρη στύση, υποστηρίζουν, και προσθέτουν: "Και όχι μόνο για ένα 24ωρο"!
Ηδη η εταιρία Al Nassma από το Ντουμπάι, εδώ και έναν χρόνο έχει δημιουργήσει σοκολάτες φτιαγμένες από γάλα καμήλας, ενώ στην Κένυα πωλείται παγωτό! Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη η πώληση του γάλακτος και των παραγώγων προϊόντων του!
Υπολογίζεται βέβαια, ότι θα πωλείται 1 δολλάριο ακριβότερο το λίτρο, σε σχέση με το αγελαδινό γάλα, κι αυτό γιατί αν μία φάρμα μπορεί να έχει 50 λίτρα αγελαδινού γάλακτος ημερησίως, η αντίστοιχη παραγωγή από τις καμήλες δεν ξεπερνάει τα 10 με 15!
Στο παρακάτω βίντεο, θα δείτε ότι το άρμεγμα μίας καμήλας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού το ζωντανό μοιάζει να βασανίζεται και να αντιδρά έντονα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου