ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

0 Isola San Giulio - Ένα παραμυθένιο νησί της Ιταλίας

Σήμερα θα ταξιδέψουμε στη βορειοδυτική Ιταλία. Εκεί θα επισκεφτούμε ένα μικρό νησάκι, που ονομάζεται Isola San Giulio. 
Το νησί αυτό μοιάζει σαν να έχει βγει από κάποιο παραμύθι. Βρίσκεται μέσα στη λίμνη Orta, μια παγετώδη λίμνη στους πρόποδες των Άλπεων, στο Πιεμόντε. 


Το μήκος του είναι 275 μέτρα και το πλάτος του 140 μέτρα. Είναι ένα πολύ γραφικό νησάκι κι έχει πάρει το όνομά του από τον τοπικό προστάτη Julius της Νοβάρα, έναν ιεραπόστολο που έζησε στο δεύτερο μισό του τέταρτου αιώνα.


Υπάρχει ένας θρύλος γύρω από αυτό το νησί που λέει: κάποτε εδώ κατοικούσε ένας μεγάλος δράκος που κατάστρεφε τα πάντα. Πριν από πολλά χρόνια έφτασε από την Ελλάδα ο ιεραπόστολος Julius, ο οποίος πετώντας πάνω από το νησί με τον μανδύα του κατάφερε να διώξει τους δράκους.
Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο άγιος ακόμα κάνει θαύματα.

Τον 5ο αιώνα ένα εκκλησάκι κατασκευάστηκε στο νησί προς τιμήν του μεγάλου ευαγγελιστή Αγίου Julius, ο οποίος είχε πεθάνει εκεί. Επίσης, από αρχαιολογικά ευρήματα είναι γνωστό ότι, μια νέα μεγαλύτερη εκκλησία υπήρχε στο νησί από τον 6ο αιώνα-ο επίσκοπος Filacrio της Νοβάρα ζήτησε να ταφεί εδώ. Άλλο ένα οκταγωνικό κτίριο-πιθανόν βαπτιστήριο- ανεγέρθηκε στη μέση του νησιού. Δυστυχώς κάθε ίχνος του εξαφανίστηκε τον 19ο αιώνα, κατά την ανέγερση του εκπαιδευτηρίου.


Το πιο διάσημο κτίριο του νησιού είναι η θαυμάσια βασιλική εκκλησία του San Giulio, που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Κοντά στην εκκλησία βρίσκεται το μνημειακό παλαιό εκπαιδευτήριο, από το 1840.
Το νησί αυτό έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για λογοτέχνες και καλλιτέχνες.


Πηγές  1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...