ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

0 Ηχηρό «όχι» στο χαράτσι από τους δημάρχους (δείτε τους νομούς)

«Εθνική Αντίσταση» για το… χαράτσι της ΔΕΗ!
Σάρκα και οστά δίνουν οι Έλληνες στη ρήση που επιβεβαιώνει πως «ο τράχηλός τους ζυγό δε υπομένει», καθώς ένας-ένας ξεσηκώνονται από άκρη σε άκρη της χώρας δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν θα πληρώσουν…
Κι ο «ανταρτοπόλεμος» καλά κρατεί σε Αττική, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κέρκυρα, Κρήτη, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα… με πρωτεργάτες δημάρχους, δικηγόρους, τοπικούς φορείς και κατοίκους που ενώνουν τις φωνές τους και αντιδρούν «Δεν θα δώσουμε ένα ευρώ για το ειδικό τέλος ακινήτων»!!!


ΑΤΤΙΚΗ
Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι δήμαρχοι ξεκάθαρα πια ακολουθούν με τη σειρά τους, τα βήματα του συναδέλφου τους στη Νέα Ιωνία κ. Ηρακλή Γκότση που πρώτος ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής του να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά μόνο την αξία του ρεύματος και ταυτόχρονα ετοιμάζεται μαζί με τους πολίτες του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
«Θα είμαι με τους συμπολίτες μου, δίπλα τους» επισημαίνει ο δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος που τους προτρέπει να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά και σε περίπτωση διακοπής να πάνε στο δήμο με την απόδειξη καταβολής ρεύματος για να προσφύγουν δικαστικά.
Ηχηρό «όχι» εκπέμπουν στο… χαράτσι, οι Δήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Γκορτζίδης και Πέτρος Φιλίππου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Καλυβίων (Σαρωνικού), αντίστοιχα, καθώς μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κοινοποιήσουν την πρόθεσή τους να μην πληρώσουν οι δημότες τους το φόρο στη ΔΕΗ με την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν στους δημοσιογράφους.
«Θεωρώ απαράδεκτο το φόρο και προτρέπω τους δημότες μου να καταβάλουν σε ΑΤΜ Τράπεζας μόνο τα χρήματα για την κατανάλωση ρεύματος» δηλώνει ο κ. Φιλίππου, όπως το ίδιο πράττει κι ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής που εξακολουθεί να είναι ανένδοτος στην πληρωμή φόρου, ενώ σε ενδεχόμενο διακοπής δε διστάζει να πει πως θα βοηθήσει με κάθε τρόπο τους κατοίκους του νησιού του, είτε επανασυνδέοντας το ρεύμα, είτε με οποιαδήποτε μεσολάβηση σε κρατικές υπηρεσίες, κ.ά.
Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης αρνείται να δώσει κι αυτός κι οι πολίτες του το έκτακτο τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ και διαβεβαιώνει πως θα προβούν σε μαζικές αγωγές για να βρουν το δίκιο τους.

ΑΧΑΪΑ
Στη σύσταση «αγωνιστικού μετώπου» προχωρούν κάτοικοι και οργανώσεις της Πάτρας με στόχο να μην καταβληθεί η νέα έκτακτη εισφορά στη ΔΕΗ.
Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, ο Εμπορικός και Επαγγελματο-βιοτεχνικός Σύλλογος Δύμης, η ΕΙΝΑ, και η ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ. Γιώργος Ρόρος αναφέρει στον «Α.Τ.» πως μετά από συνεχείς συναντήσεις των φορέων «αποφασίστηκε να ζητηθεί κι η συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας, έτσι ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για να αποδειχθεί ότι είναι παράνομη η καταβολή του τέλους ακινήτων. Δε θα αφήσουμε την ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη».

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Οι κάτοικοι ενός χωριού στην Φθιώτιδα αποφάσισαν να μην πληρώσουν το «χαράτσι». Στην Ανθήλη του δήμου Λαμίας, ο πολιτιστικός σύλλογος κάλεσε πριν από μερικές ημέρες σε ενημερωτική συνάντηση τους κατοίκους, προκειμένου να οργανωθεί το «μπλόκο» στο επίμαχο τέλος, ενώ σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε προχθές αποφασίστηκε ομόφωνο «ΟΧΙ». Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανθήλης κ. Μπάμπης Ευαγγελίου λέει: «Δε θα δώσουμε το τέλος. Ένας συνταξιούχος των 350 ευρώ πώς να το πληρώσει;», ενώ φορείς βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις κι επαφές για να συνεχιστεί η δυναμική αντίδραση.

ΗΛΕΙΑ
«Άρνηση καταβολής του τέλους εδώ και τώρα… Συλλογική δράση για άμεση κατάργηση του μέτρου… Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα… Όχι άλλα χαράτσια στις πλάτες του λαού» είναι το σύνθημα των κατοίκων στην Ηλεία. Μάλιστα, με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών έγινε πριν από μερικές ημέρες συνέλευση για το θέμα στην πλατεία Δεξαμενής του Πύργου. Νέο ραντεβού αναμένεται να προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα, πάλι στον ίδιο χώρο, ώστε η αντίδραση να είναι άμεση.

ΚΡΗΤΗ
«Οι πολίτες δε συναινούν με το μέτρο. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλωθεί κάποιες αντιστάσεις. Σε ορισμένες γειτονιές, οι κάτοικοι προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, ενώ σχετικά αιτήματα έχουν σταλεί και στο δημοτικό συμβούλιο» υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων κ. Γαβριήλ Κουρής. Στο μεταξύ, χάος επικρατεί στην Κρήτη με τις τιμές ζώνης, καθώς στην ίδια περιοχή, ακόμη και στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, οι τιμές παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις! Έτσι, ενώ για το ένα διαμέρισμα, στην περιοχή Γιόφυρο στο Ηράκλειο, η τιμή ζώνης ορίζεται στα 850 ευρώ, για γειτονικό σπίτι «αγγίζει» τα 1.150 ευρώ, ενώ σε διπλανό οίκημα φθάνει τα 2.000 ευρώ! Απίστευτο; Η τιμή εκκίνησης για τη συγκεκριμένη περιοχή, στην Εφορία είναι 440 ευρώ!!!

ΚΕΡΚΥΡΑ
Το παράδειγμα της Ανθήλης στη Φθιώτιδα ακολούθησαν κι οι 600 κάτοικοι του χωριού Γιαννάδες στην Κέρκυρα. Σε συνέλευσή τους τόνισαν ότι «Είναι εκβιαστικό το μέτρο. Έχουμε μαζέψει και υπογραφές. Δε θα πληρώσουμε» ισχυρίζεται ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γιαννάδων κ. Χρήστος Παπαδάτος.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε, χθες το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή της Γαρίτσας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, καλώντας τους πολίτες να πληρώσουν σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμών οποιασδήποτε τράπεζας, μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα του λογαριασμού κι ο εκπρόσωπός της κ. Χάρης Μάστορας σημειώνει ότι για τις 11 Νοεμβρίου 2011 έχει αποφασιστεί κατάληψη στη ΔΕΗ, με αίτημα να επιστραφούν μαζικά οι λογαριασμοί με το «χαράτσι».

ΑΡΚΑΔΙΑ
Ενημερωτική εκδήλωση, διοργανώνει κι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη. Ομιλητής θα είναι ο κ. Παναγιώτης Χασιώτης, δικηγόρος, μέλος του Συλλόγου «Έλληνες φορολογούμενοι». Επίσης, θα μιλήσει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κ. Αριστείδης Μπρουμάς, όπως κι ο κ. Σαράντος Αλεξανδρής, μέλος του Σωματείου Ορυχείων-Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου θα υποδείξουν στους πολίτες τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ
«Η Πολιτεία δεν θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα στην Καλαμάτα» διαμηνύει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης κ. Κώστας Μαργέλης που υποστηρίζει «Όλοι οι φορείς βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και τους ενθαρρύνουν να μην πληρώσουν. Ο Σύλλογος έχει ήδη καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα να καταργηθεί το παράνομο «χαράτσι». Παράλληλα, έχουμε σύσκεψη για συντονισμό των προσπαθειών κατάργησης του τέλους ακινήτων σήμερα στις 11 το πρωί στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου και καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των άλλων επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων να συμμετέχουν». Ωστόσο, σοβαρά λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εντοπίζουν κυρίως στις ζώνες κι οι ιδιοκτήτες οικημάτων σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας. Δηλαδή, αρκετοί ιδιοκτήτες, που έχουν ακίνητα σε περιφερειακές ζώνες και χωριά με χαμηλό συντελεστή, καλούνται να δώσουν εισφορά με τιμές που ισχύουν για το κέντρο ή την Παραλία της Καλαμάτας, που αντιστοιχούν έως και στο διπλάσιο της κανονικής οφειλής.

adesmeytos

το είδαμε εδώ!

Αντι- Αισθητικά Νέα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...