ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

0 Αντίληψη της πραγματικότητας VS φαντασίας!

Γιατί κάποιοι από εμάς βλέπουμε μία "μυστηριώδη" μορφή σε μία εικόνα, ενώ άλλοι διακρίνουν ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει τίποτε ασυνήθιστο; Γιατί άλλοι βλέπουν "άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα" στον ουρανό, ενώ οι υπόλοιποι περιγράφουν απλώς φώτα αεροπλάνου;
  Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, η απάντηση στα ερωτήματα αυτά κρύβεται στον εγκέφαλό μας- και μάλιστα σε μία ανατομική του λεπτομέρεια. Συγκεκριμένα, είναι πιθανό η αντίληψη της πραγματικότητας και η μη σύγχυσή της με την φαντασία, να σχετίζονται άμεσα με το μέγεθος μίας συγκεκριμένης περιοχής του εγκεφάλου μας!


 Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ειδικών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, η οποία ανακοίνωσε ότι ίσως αυτή να είναι η εξήγηση στο γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται με ακρίβεια τα πραγματικά γεγονότα ενώ κάποιοι άλλοι τα συγχέουν με τη φαντασία.













   Υπεύθυνη γι αυτό φέρεται να είναι μία περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται ΡCS (Raracingulate Sulcus), η οποία είναι από τις τελευταίες που αναπτύσσονται σε ένα έμβρυο πριν τη γέννησή του. Όσο μεγαλύτερο μέγεθος έχει η συγκεκριμένη περιοχή τόσο πιο εύκολα ξεχωρίζει ο εγκέφαλος τις πραγματικές αναμνήσεις από τις φανταστικές.
  «Οι διαφορές που παρατηρήσαμε στη μνήμη μεταξύ των εθελοντών ήταν εντυπωσιακές. Είναι πολύ ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι η συγκεκριμένη ικανότητα ενδεχομένως να βασίζεται σε μια απλή παραλλαγή στο μέγεθος μιας περιοχής του εγκεφάλου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης δρ Τζον Σίμονς και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες σε αυτήν την κατεύθυνση.

  Αν λοιπόν σας ρωτήσει κάποιος μετά από λίγη ώρα "τι είδες στην εικόνα που συνόδευε αυτό το άρθρο του pyles.tv", και εσείς απαντήσετε με απόλυτη σιγουριά "ένα ελάφι σε χιονισμένο τοπίο", τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε ιδιαιτέρως μεγάλο ΡCS. Γιατί αν ήταν μικρότερο, μάλλον δεν θα ήσαστε σίγουροι για το πόσα ελάφια είδατε!

http://www.pyles.tv/News/epistimi-texnologia/fantasy_1.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...