ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

0 Οι 17 ακριβότερες λιχουδιές

Οι Έλληνες είμαστε γνωστοί καλοφαγάδες. Ξέρουμε να εκτιμάμε το νόστιμο, το καλομαγειρεμένο, το απλό ή το πιο σύνθετο φαγητό. Τα παρακάτω φαγητά ίσως να είναι υπέροχα, καταπληκτικά και εμπνευσμένα, ωστόσο πρέπει να σου περισσεύουν πολλά λεφτά για να τα γευθείς.

Σαφράν: τιμή κιλού από 1100 εως 11000$Macadamia nut: τιμή κιλού πάνω από 30$.
Iranian caviar: Χαβιάρι πολυτελείας με τιμή κιλού πάνω από $5,000 per kilogram στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
White truffle/Ασπρη τρούφα: Αυτά τα μανιτάρια πωλούνται στην εκπληκτική τιμή των 2.000 και 4.000$το κιλό
La Bonnotte French potato: Ειδική "ράτσα" πατάτας μπορεί να φτάσει τα $500 αφού το είδος έχει σχεδόν εξαφανιστεί!
Το πιο ακριβό μοσχάρι του κόσμου έρχεται από τις αγελάδες Wagyu στην Ιαπωνία. 200 γραμμάρια φιλέτο κοστίζουν στην Ευρώπη περισόττερο από 100$.
Ένα Club sandwich από τα Essen aka von Essen Platinum Club Sandwich. Κοστίζει 200$ και θεωρείται must για τους φανατικούς του είδους.
Η πιο ακριβή πίτσα του κόσμου κοστίζει 8300 Eur και μπορείτε να τη βρείτε στην Ιταλία. Με γενναιοδωρες δόσεις από χαβιάρι και αστακό, η πίτσα έχει διάμετρο 20cm και Louis XIII Remy Martin κονιάκ χυμένο από πάνω.


Ομελέττα από το Le Parker Meridien εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Η ομελέττα που κοστίζει $1,000 αποτελείται από χαβιάρι sevruga , έναν ολόκληρο αστακό και 6 αβγά. Η αλήθεια είναι ότι και μόνοι σας να την φτιάχνατε θα πληρώνατε $700 μες στο νερό!
Το πιο ακριβό επιδόρπιο στον κόσμο κοστίζει $1000. Φτιάχνεται από 5 μπάλες παγωτό βανίλια Tahitian, βανίλια Madagascar , 23K βρώσιμα φύλλα χρυσού και μια από τις ακριβότερες σοκολάτες στον κόσμο, την Amedei Porceleana.
Chocopologie by Knipschildt: Κοστίζει $2,600 το κιλό, αυτή η χειροποίητη σοκολατένια τρούφα, και είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν παραγγελίας! Τρέξτε να προλάβετε! Περιέχει μαύρη τρούφα και 70% κακάο Valrhona.
Kopi Luwak: Ο καφές έρχεται από το νησί της Ινδονησίας Sumatra και η μειωμένη ετήσια παραγωγή, εκτινάσσει την τιμή του στα $300/pound ή περισσότερο!
Κινέζικο πράσινο τσάι, ονομάζεται Tieguanyin, και κοστίζει 1,700 Yuan ($3,000) το κιλό και περίπου 8.50 Yuan ($15) το φλυτζάνι.
Φακελάκι του τσαγιού από την PG . Χειροποίητα διακοσμημένο με 280 διαμάντια κοστίζει £7,500, και φτιάχτηκε για να θυμίζει στον κόσμο πόσο πολύ αγαπούν αυτό το ¨βρεττανικό¨ cup of tea. Το ξεχνάς αυτό το τσάι; Εμ δεν το ξεχνάς.
Η πιο ακριβή σαμπάνια του κόσμου είναι η Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc, φτιάχνεται από ειδικά επιλεγμένα σταφύλια, και πωλείται σε μπουκάλια ζωγραφισμένα στο χέρι έναντι $1,500.Τουλάχιστον μετά σας μένει το μπουκάλι.Macallan Fine Rare Vintage,ουίσκι. Με μόνο 85 μπουκάλια παγκοσμίως, το να γευτείς αυτό το ουίσκι θεωρείται μεγάλο προνόμιο! Κοστίζει $38,000 το μπουκάλι!
Το ρούμι Wray Nephew White Overproof συσκευάστηκε το 1940. Εχουν μείνει μόνο τέσσερα στον κόσμο κάθε ένα από το οποία κοστίζει $53,000.
Πηγή http://www.planitikos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...