ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

0 Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ πριν από έναν χρόνο για "τις τραγικές συνέπειες ενός κουρέματος χρέους"!

Του Κ. Χαρδαβέλλα
www.pyles.tv

  Αφού ευχηθώ σε όλους μας "με 'γεια το κούρεμα" και θυμήσω πως μετά από αυτό ακολουθεί πάντα η... παραδοσιακή σφαλιάρα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα απίστευτο κείμενο που έφτασε στα χέρια μου, στο οποίο πριν από έναν χρόνο το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για τις συνέπειες ενός πιθανού "κουρέματος" του ελληνικού χρέους!
 Στις 11 Ιουνίου 2011, λοιπόν, μόλις ενάμιση μήνα μετά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (www.pasok.gr) δημοσιεύεται ανάρτηση με «Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση».


  Στο κείμενο που ακολουθεί αναλύονται λεπτομερώς οι τραγικές συνέπειες που θα είχε για την χώρα η λύση του  «κουρέματος» του χρέους, με σκοπό να φανούν τα πλεονεκτήματα της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σας παραθέτω τα βασικότερα σημεία και τα συμπεράσματα δικά σας:
  «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί», διαβάζουμε και η ανάλυση συνεχίζεται ως εξής:
  « Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.»
  Η περιγραφή της τραγικής κατάστασης στην οποία θα περιέλθει η Ελλάδα σε περίπτωση "κουρέματος" του χρέους, συνεχίζεται με άκρως παραστατικό τρόπο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των συνεπειών διαβάζουμε:
  " Οι επιπτώσεις από την αναδιάρθρωση
i. Άμεσες
 - Η πιο χαρακτηριστική από τις επιπτώσεις, με άμεσο αντίκρυσμα στην ευρύτερη οικονομία και τους πολίτες, είναι η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, που συνεπάγεται πλήρη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού, δέσμευση καταθέσεων και εν τέλει χρεοκοπία τραπεζών που, μετά τις απώλειες από το hair cut, δεν θα έχουν ικανά κεφάλαια για να λειτουργήσουν.

  - Μαζί με τις τράπεζες, πλήττονται και οι άλλοι κάτοχοι ομολόγων ή μετοχών τραπεζών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικά ταμεία, μικρομέτοχοι κ.ά.

ii. Έμμεσες

  - Πτώση του € και περαιτέρω του εθνικού νομίσματος

  - Απώλεια κεφαλαίου για όσους έχουν καταθέσεις σε τράπεζες που τυχόν οδηγηθούν σε χρεοκοπία

 Ακόμη λοιπόν και αν διακανονιστεί το παλιό χρέος, παρουσιάζεται το φαινόμενο να αδυνατεί η χώρα να χρηματοδοτηθεί για τις τρέχουσες ανάγκες της (συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής μισθών-συντάξεων, των δημοσίων επενδύσεων κλπ.), σε τρόπο ώστε να αναπαράγεται το αδιέξοδο σε φαύλο κύκλο υπερχρέωσης και κρίσης".
  Και η ανατριχιαστική περιγραφή, συνεχίζεται με κεντρικό θέμα το "εφιαλτικό μετά' όπως είναι ο τίτλος που χρησιμοποιέι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ:

  "Το εφιαλτικό «μετά»: Η κερδοσκοπία συνεχίζεται

 Η αναδιάρθρωση του χρέους καταλήγει ουσιαστικά στην έκδοση νέων ομολόγων που και αυτά θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές. Η ανισορροπία που μπορεί να προκληθεί από τις κερδοσκοπικές κινήσεις έναντι αυτών των ομολόγων παραμένει. Η εκτίναξη των spreads δεν αντιμετωπίζεται, ούτε και, περαιτέρω, η άνοδος των επιτοκίων δανεισμού στη χώρα.
... Όλα αυτά οδηγούν μια χώρα σε ομηρία και την οικονομία σε ασφυξία."
 Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (http://www.pasok.gr/)
http://www.pyles.tv/Apagoreumena/pasok_.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...