ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

0 Yβρίδιο της γρίπης των χοίρων και της γρίπης των πτηνών !

Δύο παιδιά που είχαν κάνει πέρυσι το εμβόλιο της εποχικής γρίπης προσβλήθηκαν από έναν νέο τύπο του ιού της γρίπης των χοίρων, ο οποίος περιέχει και ένα γονίδιο από τον ιό της γρίπης των πτηνών, αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τα κρούσματα καταγράφηκαν στις πολιτείες της Ιντιάνα και της Πενσιλβάνια.

Ένα από τα παιδιά είχε έρθει σε επαφή με εκτρεφόμενους χοίρους, ενώ το δεύτερο φαίνεται ότι κόλλησε τον ιό από κοντινό του πρόσωπο που είχε έρθει σε επαφή με χοίρους. Αυτό υποδεικνύει ότι ο νέος ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, επισήμανε η υπηρεσία.

Οι γενετικές αναλύσεις έδειξαν ότι ο νέος τύπος της γρίπης των χοίρων Η1Ν1 περιέχει ένα γονίδιο της επικίνδυνης γρίπης των πτηνών H5N1. Περιέχει επίσης γονίδια από άλλους ιούς γρίπης που προσβάλλουν τους χοίρους.

Τα δύο παιδιά αρρώστησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πλέον έχουν αναρρώσει πλήρως.

Το γεγονός ότι τα δύο παιδιά προσβλήθηκαν παρά τον εμβολιασμό οδηγεί στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι το περυσινό εμβόλιο της εποχικής γρίπης, το οποίο ήταν σχεδιασμένο να προφυλάσσει από τον H1N1, δεν προστατεύει από τον νέο τύπο του ιού.

Η ανακοίνωση των CDC έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του ΟΗΕ για επιστροφή της γρίπης των πτηνών Η5Ν1, μετά τον εντοπισμό ενός ασιατικού μεταλλαγμένου τύπου που δεν προλαμβάνεται με τα διαθέσιμα εμβόλια και έχει ήδη φτάσει στη γειτονική Βουλγαρία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...