ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ BLOG. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Η ομορφιά είναι διαφορετική για τον καθένα. Πολλά όμορφα θα συναντήσεις εδώ μέσα. Θα ενημερωθείς, θα χαρείς, θα λυπηθείς, θα γελάσεις, θα προβληματιστείς, θα μάθεις, θα εκνευριστείς και θα νιώσεις πολλά ακόμα συναισθήματα. Μπορείτε ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

0 Το Ιράν καταργεί το διαδίκτυο

Το Ιράν κήρυξε πόλεμο εναντίον του ελεύθερου και ανοιχτού διαδικτύου.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την διείσδυση επικίνδυνων δυτικών ιδεών, το θεοκρατικό καθεστώς της Τεχεράνης αποφάσισε τη κατάργησή του.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ιρανικών τηλεπικοινωνιών, με κάθε επισημότητα,  μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, όλοι οι Ιρανοί θα χρησιμοποιούν υποχρεωτικά ένα νέο εσωτερικό διαδίκτυο, πλήρως ελεγχόμενο και λογοκριμένο. Μάλιστα, όπως τόνισε, το 60% των σημερινών χρηστών θα συνδεθούν στο νέο διαδίκτυο ακόμη πιο νωρίς.

Το Ιράν θεωρεί την αστυνόμευση των ιδεών που διακινούνται στο ίντερνετ, ως τη μόνη λύση για τη προστασία των ισλαμικών ηθικών αξιών.

Το αν θα τα καταφέρει να «μπλοκάρει» το διαδίκτυο, απομένει να αποδειχθεί.
Σήμερα στη χώρα υπάρχουν πάρα πολλά μπλογκς  που υποστηρίζουν τον εκδημοκρατισμό του καθεστώτος, αλλά και που προβάλλουν τον αντικαθεστωτισμό γενικότερα.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το νέο διαδίκτυο στην αρχή θα λειτουργεί παράλληλα με το παλιό, αλλά στη συνέχεια θα το αντικαταστήσει πλήρως.

Τέλος, το 11% των Ιρανών χρηστών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα εξαναγκαστούν στο να χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα μη Microsoft, και μια εναλλακτική εκδοχή του Google που θα ονομάζεται Ya Hagh (ώ δικαιοσύνη).
S.A.-Wall Street Journal
http://www.antinews.gr
http://molemou1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...